10 Οκτωβρίου, 2016

Ζητούν την εκκένωση του καταφυγίου στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας – Ζητείται ανθρωπιά στα δικαστήρια στην Ευελπίδων

Σήμερα κρίνεται το μέλλον των 130 ζώων που φροντίζει στο καταφύγιο του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας.

Αυτή τη στιγμή οι υπεύθυνοι βρίσκονται στα δικαστήρια στην Ευελπίδων για την υπεράσπιση του δικαιώματος να διατηρίσουν τον χώρο που φροντίζουν τα ζώα και έχουν διαφυλάξει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Ο συγκεκριμένος χώρος κάποτε στέγαζε άγρια ζώα σε κακές συνθήκες, ήταν ο γνωστός σε πολλούς Ζωολογικός κήπος της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο σύλλογος προσπάθησε πολύ για να τον μεταμορφώσει.

Έντεκα χρόνια τώρα φιλοξενούν ταλαιπωρημένα και εγκαταλελειμμένα ζώα, δίνοντας τους μία δέυτερη ευκαιρία να βρουν μια οικογένεια και ένα ζεστό σπίτι. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή προσπαθούν να υπερασπιστούν το έργο τους, αφού αντιμετωπίζετονται ως κοινοί καταπατητές.

2

Η Υπηρεσία Δασών τους έχει ενημερώσει εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα πως τα κτίσματα του παλιού ζωολογικού κήπου του Άλσους, που φιλοξενούν 90 σκύλους και 40 γάτες σήμερα, πρέπει να εκκενωθούν και να γκρεμιστούν.

Η διαδικασία εκκένωσης βεβαίως, απαιτεί την ανεύρεση ενός άλλου χώρου που θα φιλοξενήσει όλα αυτά τα ζώα, πάντα με τις σωστές εγκαταστάσεις και τα ανάλογα τετραγωνικά μέτρα. Κάτι το οποίο στην περιοχή την οποία βρίσκονται καθίσταται σχεδόν αδύνατον, καθώς αντίστοιχει χώροι δεν υπάρχουν.

Η απόφαση που θα παρθεί σήμερα θα είναι καθοριστική. Αν τελικά απαιτήσουν την εκκένωση – θα πρέπει να  δωθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα εύρεσης χώρου και μεταφοράς των ζώων. Κάτι για το οποίο έχει ήδη προσπαθήσει ο Σύλλογος, όμως χώροι δύσκολα παρέχονται για καταφύγια.

Στο Άλσος τα ζώα φροντίζονται, τους παρέχεται ιατρική περίθαλψη, τροφή και πολλή αγάπη. Ποια θα είναι η λύση αν σήμερα παρθεί η απόφαση της εκκένωσης; Η εγκατάλειψη;

Επισκεφθείτε τη σελίδα του Συλλόγου Νέας Φιλάδέλφειας στο facebook.

Διαβάστε περισσότερα και στον ιστότοπο του Συλλόγου ΕΔΩ.

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Κοινοποίηση:
Tags: