7 Αυγούστου, 2016

YOLO! Σπιτική σκυλογρανίτα…Τρείς στρώσεις απόλαυσης για τους μικρούς μας φίλους!

Τα παγωτά είναι η μεγαλύτερη απόλαυση τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αυτό που εμείς θεωρούμε δεδομένο δεν ήταν μέχρι πρόσφατα για τους μικρούς μας φίλους. Όχι πλέον! Η συνταγή αυτή είναι αποκλειστικά για τους αγαπημένους μας σκύλους.

Την ίδια φροντίδα και στοργή που δίνουμε στους αγαπημένους μας, μπορούμε να προσφέρουμε και στα μικρά τριχωτά μας βασανάκια. Η αλήθεια είναι πως αν τα δοκιμάσουν δεν θα ξαναβρείτε ησυχία, αλλά η ικανοποίηση και η χαρά τους κάθε φορά που τους δίνετε ένα παγωτό, θα είναι η καλύτερη ανταμοιβή σας! Με αυτή τη συνταγή να είστε σίγουροι πως όταν βλέπετε σκύλους στο πάρκο να τα “λένε” μεταξύ τους, ρωτάει ο ένας τον άλλον : “Εσύ πόσα παγωτά έχεις φάει φέτος;”

bully-sticks5-516x337

Η παρασκευή είναι έυκολη και τα υλικά διαθέσιμα. Στην αυθεντική συνταγή, περιλαμβάνεται και ένα στικ καθαρισμού δοντιών, αλλά αν θέλετε μπορείτε να το παραλείψετε.

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΑΓΩΤΑ

4 sticks καθαρισμού δοντιών (μπορείτε να τα παραλείψετε)

2 πορτοκάλια  (χωρίς κουκούτσια και φλούδα)

1 ώριμη μπανάνα

1 λεμόνι (χωρίς κουκούτσια και φλούδα)

1 στήθος κοτόπουλου (καθαρισμένο και βρασμένο χωρίς αλάτι)

1 κουταλιά μέλι

2+1 κούπες νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτη και τρίτη στρώση της τριπλής γρανίτας

Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε τα πορτοκάλια, το λεμόνι, τη μπανάνα και τη μια κούπα νερό. Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να πετύχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα χωρίς κομματάκια.

Μεσαία στρώση

Τοποθετούμε στο μπλέντερ το στήθος του κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια, τις 2 κούπες νερό και το μέλι. Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να πετύχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα χωρίς κομματάκια.

044-393x295

ΠΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ

Με λίγη ταινία κολλητική σταθεροποιούμε στο κέντρο ενός ποτηριού ή φόρμας, ένα stick καθαρισμού δοντιών. Ρίχνουμε το 1/8 του μείγματος για την πρώτη στρώση της γρανίτας. Επαναλάμβάνουμε και στα υπόλοιπα 3 ποτηράκια. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Βγάζουμε την γρανίτα από την κατάψυξη και προσθέτουμε το 1/4 του μείγματος για την δεύτερη και μεσαία στρώση. Επαναλαμβάνουμε και στα υπόλοιπα 3 ποτηράκια. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για άλλα 30 λεπτά. Βγάζουμε για τελευταία φορά τα 4 ποτηράκια από την κατάψυξη και μοιράζουμε ισομερώς το μείγμα της τρίτης και τελευταίας στρώσης. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 8 ώρες. Ξεφορμάρουμε με τη χρήση ζεστού νερού και απολαμβάνουμε… τα σκυλάκια μας χαρούμενα να τρώνε το παγωτό τους!

Κοινοποίηση:
Tags: