1 Ιουλίου, 2020

Ξεκινούν έλεγχοι για τα δεσποζόμενα ζώα στον δήμο Λαρισαίων

Εντατικοί έλεγχοι για τη σήμανση των δεσποζόμενων ζώων, αναμένεται να ξεκινήσουν προσεχώς στον δήμο Λαρισαίων. Για το θέμα αυτό, πραγματοποιήθηκε σχετική συνάντηση εργασίας μεταξύ της αρμόδιας αντιδημάρχου για τη Διαχείριση των αδέσποτων ζώων κ. Ρ. Απρίλη και των συνεργατών της, με τον Αστυνοιμικό Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας κ. Λοϊζο Παντικίδη.

Η Αντιδήμαρχος ενημέρωσε το στέλεχος της ΕΛΑΣ για τη δωρεά των scanner από τον κτηνιατρικό σύλλογο Λάρισας προς την υπηρεσία τους προκειμένου να επανδρωθούν τα περιπολικά και να ξεκινήσουν εντατικοί έλεγχοι για τη σήμανση των δεσποζόμενων ζώων.
Ταυτόχρονα τονίστηκε η αναγκαιότητα της άμεσης επέμβασης των οργάνων σε περιπτώσεις κακοποιήσεων και της εφαρμογής του νόμου. Επιπλέον αποφασίστηκε η σύσταση μια επιτροπής η οποία με συνοδεία και της Αστυνομικής Διεύθυνσης θα επισκέπτεται τα περίχωρα του Δήμου Λαρισαίων και θα ενημερώνει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων για τις υποχρεώσεις τους αναφορικά με τη τοποθέτηση σήμανσης (τσιπ) και τη σύννομη διατήρηση των ζώων τους, όπου θα τηρείτε η ευζωία τους και θα τους παρέχετε η κτηνιατρική φροντίδα.
Ενώ τέλος συμφωνήθηκε η οργάνωση ημερίδας με θέμα την κακοποίηση των ζώων, την εφαρμογή του σχετικού νόμου και πως αυτή πρέπει να αντιμετωπίζεται από τα αστυνομικά όργανα.

Κοινοποίηση:
Tags: