28 Ιουλίου, 2020

Βρετανία: Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε γάτα. Κόλλησε από τον ιδιοκτήτη της

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε γάτα, στη Βρετανία είναι πλέον γεγονός. Και η γάτα και ο ιδιοκτήτης της, οποίος φέρεται ότι της κόλλησε τον ιό, χαίρουν άκρας υγείας.

Οι ειδικοί επισημαίνουν, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει διασπορά του ιού σε κατοικίδια από τους ιδιοκτήτες τους. Η περίπτωση μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε ζώο είναι εξαιρετικά σπάνια και δεν συνιστά αιτία πανικού, με τα κατοικίδια που έχουν μέχρι στιγμής μολυνθεί από τον κορονοϊό να παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και να τον ξεπερνούν σε μόλις λίγες ημέρες.

Η επικεφαλής κτηνίατρος του Ηνωμένου Βασιλείου, Κριστίν Μιντλμίς είπε σχετικά: «Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι τα κατοικίδια ζώα μεταδίδουν απευθείας τον ιό στον άνθρωπο. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά αυτήν την κατάσταση και θα ενημερώσουμε την καθοδήγησή μας στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων σε περίπτωση αλλαγής της κατάστασης».

Η πρόεδρος της Βρετανικής Κτηνιατρικής Ένωσης, Daniella Dos Santos δήλωσε: «Η συμβουλή μας στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που έχουν Covid-19 ή να αυτοαπομονώνονται ή να περιορίσουν την επαφή με τα κατοικίδια ζώα τους. Ως προληπτικό μέτρο και να εφαρμόσουν καλή υγιεινή, όπως τακτικό πλύσιμο χεριών».

Κοινοποίηση:
Tags: