2 Μαΐου, 2018

Τρεις από τους καλύτερους μας φίλους βρήκαν σπίτι- Ιστορίες που θα σας κάνουν να δακρύσετε

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Οκτωβρίου του 1931 και τότε είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει για τα υπό εξαφάνιση ζώα.

Πλέον, αυτή η Ημέρα αφορά όλα τα ζώα και μέχρι σήμερα έχουν γίνει προσπάθειες και αλλαγές σε νομοθετικό πλαίσιο αλλά και επίπεδο συνείδησης των πολιτών προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία όλων αυτών των αθώων ψυχών.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο σε πολλούς δεν είναι αυτονόητο με πολλά ζώα να κακοποιούνται και να εγκαταλείπονται. Κάποια από αυτά «χάνονται» και κάποια είναι πιο τυχερά καθώς βρίσκουν σπίτι και αγάπη.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν και ο Τ-Ρεξ, ο οποίος γεννήθηκε με μια κληρονομική πάθηση που του προκάλεσε παραμόρφωση. Ο άνθρωπος που τον είχε προσπάθησε να τον πουλήσει έξω από ένα παντοπωλείο αλλά τελικά απλά τον παράτησε, αφού κανείς δεν τον ήθελε.

Μια γυναίκα τον είδε και τον μετέφερε σε ένα καταφύγιο και από εκεί βρήκε, ίσως για πρώτη φορά, αγάπη. Η Κάρεν Ρότζερς αποφάσισε να τον φιλοξενήσει προσωρινά αλλά τελικά τον ερωτεύτηκε και τον υιοθέτησε.

Ο Τ-Ρεξ έκανε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις και περπατά με τα τρία του πόδια. Ζει σαν κουτάβι σε σώμα πεντάχρονου σκύλου. Του αρέσει να τρέχει σε μαλακές επιφάνειες και να τον παίρνουν αγκαλιά για ώρες.

t-rex

Μετά από χρόνια αναμονής, ο Μπέαρ βρήκε οικογένεια

Παρόμοια ιστορία είναι και αυτή του Μπέαρ, ο οποίος βρέθηκε στους δρόμους της Καλιφόρνια. Είχε αρκετές πληγές και τραυματισμούς μετά από επίθεση από μεγαλύτερο σκυλί. Ο Μπρέαρ μεταφέρθηκε σε καταφύγιο. Με τη βοήθεια του Wonder Dog Rescue, ο Μπέαρ διασώθηκε, στειρώθηκε και έβαλε τσιπάκι, με τους εθελοντές να του δείχνουν την αγάπη τους. Ο καιρός περνούσε και ο Μπέαρ έμενε χωρίς οικογένεια, ώσπου στη ζωή του ήρθε η Μισέλ και Τζόναθαν Λο. Η Μισέλ είχε χάσει ήδη έναν σκύλο και ήταν κάπως νευρική όταν έφτασαν στην εκδήλωση υιοθεσίας στο Σαν Φρανσίσκο.

Μετά τη συνάντηση με τον Μπέαρ, ωστόσο, άλλαξε και έδειξε έτοιμη να δώσει την καρδιά της σε ένα νέο σκυλάκι.

«Τον πρώτο μήνα στο σπίτι ο Μπέαρ φοβόταν τους ξένους και έδειχνε νευρικός. Παρατήρησα πως δεν κουνούσε την ουρά τις πρώτες εβδομάδες και ξυπνούσε συνεχώς για να τσεκάρει αν είμαστε εκεί», είπε η Μισέλ.

Τέσσερις μήνες μετά την υιοθεσία ο Μπέαρ είχε μια οικογένεια και ένα «χαμόγελο» μέχρι τα… αυτιά. Κάνει φίλους, σκυλιά και ανθρώπους, όπου και αν βρεθεί και είναι πλέον ένα χαρούμενο σκυλί.

bear_1

Ο Τόμας συνάντησε την οικογένειά του στην άλλη άκρη της χώρας

Την ώρα που έκανε πεντικιούρ, η Ντενίζ Μαν έμαθε από έναν στενό της φίλο για τον Τόμας -ένα σκυλάκι που βρέθηκε σε ένα κουτί στο Τέξας και ήταν ένα βήμα μακριά από την ευθανασία.

«Σκοτώνουν τα μικρά σκυλιά σε πολλές πολιτείες καθώς δεν είναι επιθυμητά. Ετσι με την ομάδα Waggytail κανόνισα να μου στείλουν τον Τόμας με αεροπλάνο στη Νέα Υόρκη και να φτάσει σπίτι μου με βαν», λέει η Μαν.

«Ηταν χωρίς τσιπάκι και κάπως “ναρκωμένος” από το ταξίδι. Εστειλα τον άνδρα να μου τον πάρει και τον έφερε σε μια κουβέρτα. Οταν επέστρεψε μου είπε: “Αυτός είναι ο σκύλος μας”», πρόσθεσε. Πλέον ο Τόμας και το άλλο τους σκυλάκι, ο Πέρι, είναι αχώριστοι φίλοι. Ο Τόμας είναι το σκυλί όλης της οικογένειας και μοιράζει την αγάπη του σε όλους.

tomas_5

Κοινοποίηση:
Tags: