16 Αυγούστου, 2016

Τρείς αδέσποτοι σκύλοι νεκροί από φόλες στο κέντρο της Λάρισας. Επικήρυξη των δραστών από το Δήμο ζητούν τα σωματεία

Τρία σκυλιά που φροντίζαν φιλοζωικά σωματεία στο κέντρο της Λάρισας, ξεψύχησαν με τον πιο άσχημο τρόπο από ανθρώπινο χέρι, το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Για οργανωμένο σχέδιο κάνουν λόγο οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Λάρισας,  Anim.A.L.  Animal Adoptions Larissa.

Συχνές είναι οι καταγγελίες για κακοποίησεις και εγκαταλείψεις στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, οπού τα δύο φιλοζωικά σωματεία Animal Adoptions Larissa και Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας έχουν ξεπεράσει κάθε ανθρώπινη αντοχή. Αυτή τη φορά όμως άγνωστος ή άγνωστοι, εκμεταλλευόμενοι την αργία του Δεκαπενταύγουστου και την άδεια πόλη, τοποθέτησαν φόλες που στερήσαν τη ζωή σε δύο αδέσποτους σκύλους, τον Πλάτωνα και τον Μανώλη,  ενώ και ένα ακόμα άτυχο ζώο ο Τίγρης, ξεψύχησε παρ΄όλες τις προσπάθειες του κτηνίατρου που μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες, να τον επαναφέρει.

Οι εθελοντές φιλόζωοι που τα τελευταία χρόνια έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με περιστατικά που ξεπερνούν τις δυνατότητές τους, για άλλη μια φορά είναι αβοήθητοι και χωρίς την αρωγή του δήμου, ο οποίος βάσει νόμου είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την διαχείριση των προβλημάτων των αδέσποτων ζώων.

 Στην ανακοίνωση που δημοσίευσαν στη σελίδα του σωματείου διαβάζουμε:

14045674_1115700435161936_7511107201106869786_n

“Η Λάρισα του πολιτισμού. Η υποψήφια πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης 2021, εύγε. Χάσαμε ήδη το Μανώλη μας, και τον Σόκ ή Πλάτωνα. Σήμερα το 3ο σκυλί χαροπαλεύει, και το έργο είναι απο χέρι ανθρώπινο. Το σχέδιο οργανωμένο, εκμεταλλεύτηκαν την αργία και την απουσία του κόσμου απο την πόλη. Έχουν γίνει οι νόμιμες ενέργειες και καταγγελίες. Οι όποιοι εθελοντές έχουν μείνει στη Λάρισα, τρέξανε άμεσα για βοήθεια. Θρηνούμε για τους τρεις αυτούς αγαπημένους μας φίλους, και ελπίζουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ποιά η στάση του Δήμου Λαρισαίων απέναντι στο ειδεχθές αυτό έγκλημα? Περιμένουμε απαντήσεις..”

Τα δύο άτυχα σκυλιά που χάθηκαν πρώτα, μεταφέρθηκαν στην κτηνιατρική υπηρεσία και αναμένεται το πόρισμα της νεκροψίας για το είδους του δηλητηρίου που χρησιμοποιήθηκε, ενώ εχθές το βράδυ έγινε αίτημα στην αστυνομία, μεταφοράς και του τρίτου σκύλου για νεκροτομή. Σήμερα το πρωί τα σωματεία επισκέφτηκαν τον Εισαγγελέα και ζητήσαν να βγεί εντολή για οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γύρω καταστημάτων και ενημερώθηκαν πως στο πλαίσιο της προανάκρισης θα προβεί η αστυνομία στις αντίστοιχες ενέργειες, ουτώς ώστε να σχηματιστεί δικογραφία.

Οι φιλόζωοι της Λάρισας κάνουν λόγο για ύποπτα γεύματα και ενέργειες σε όλη την περιοχή του κέντρου και τα σωματεία τους ενημερώνουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και οτιδήποτε βρίσκουν να το περισυλλέγουν με γάντια και να το προσκομίζουν ως πιθανό στοιχείο στην αστυνομία, προκειμένου να παρθεί δείγμα για ανάλυση. Ταυτόχρονα ενημερώνουν τους καταστηματάρχες του κέντρου, οι οποίοι λόγω αργίας μπορεί να μην έχουν γνώση του περιστατικού και διοργανώνουν αφισοκόλληση για να βρούν μάρτυρες ή πληροφορίες.

Ανακοίνωση του Animal Adoptions Larissa στο Facebook

Δυστυχώς και αυτό το τριήμερο αναφέρθηκαν, σε διάφορα σημεία της χώρας, περιστατικά δηλητηριασμού, αλλά και πολλών εγκαταλείψεων, μεγαλύτερων ή και μικρότερων ζώων. Παραδοσιακά το καλοκαίρι είναι η εποχή που στη χώρα μας τα περιστατικά εγκατάλειψης, κακοποίησης και δηλητηριασμού πολλαπλασιάζονται, λόγω των διακοπών ανεύθυνων ιδιοκτητών και λόγω της κρυφής δράσης πολλών που επιχειρούν μαζικές εκκαθαρίσεις αδέσποτων σκύλων και γατιών. Ευχόμαστε αυτή τη φορά να μην υπάρξουν περισσότερα αθώα θύματα και να υπάρξουν μαρτυρίες ή οπτικό υλικό ξεκάθαρης αναγνώρισης για να αποδοθούν ευθύνες.

Τα σωματεία της Λάρισας κάνουν έκκληση σε όλους μας για βοήθεια και ζητούν επιτέλους ο Δήμος Λαρισαίων να αναλάβει δράση. Αν οι δήμοι αναλαμβάναν τις από νόμου οριζόμενες ευθύνες τους και διοργανώναν εκστρατείες ενημέρωσης και ελέγχου που είναι πραγματικά ανέξοδες ενέργειες, το πρόβλημα θα περιοριζόταν σημαντικά. Το πρόσχημα της έλλειψης πόρων δεν καλύπτει και την εγκληματική αδιαφορία των αρχών σε πολλές περιπτώσεις.

Μπορείτε να συμμετέχετε στην διαδικτυακή αίτηση των σωματείων προς τον Δήμο για επικήρυξη των δραστών στο link:

http://www.petitions24.com/justice_for_the_murder_of_stray_dogs_in_larissa_greece

14047301_1116683748396938_538413515282187546_o

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Κοινοποίηση:
Tags: