12 Σεπτεμβρίου, 2016

Το μικρόφωνο σας και πάμε! Μιλάνε τα δελφίνια μεταξύ τους; Τι δείχνει νέα έρευνα! (VIDEO)

Όλοι γνωρίζαμε ότι τα δελφίνια είναι από τα πιο έξυπνα ζώα, είναι γνωστά για την ομορφιά και την νοημοσύνη τους! Μπορεί όμως και να συζητάνε; Να δημιουργούν προτάσεις και να απευθύνονται το ένα στο άλλο; Σας φαίνεται απίθανο; Διαβάστε τι έδειξε νέα έρευνα

Από το 1950 ξεκίνησαν έρευνες και μελέτες από νευροεπιστήμονες στην υψηλή νοημοσύνη των δελφινιών και συγκεκριμένα από τον ερευνητή John Lilly. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν είχε ηχογραφηθεί διαδραστική επικοινωνία σε μορφή ομιλίας μεταξύ των θαλάσσιων θηλαστικών του είδους.

2

Για πρώτη φορά λοιπόν, επιστήμονες ηχογράφησαν συνομιλία μεταξύ δύο δελφινιών, ύστερα από δεκαετίες έρευνας! Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα στην επιστήμη των θαλάσσιων θηλαστικών και την πρόοδο της έρευνας εν γένει.

Συγκεκριμένα για την έρευνα μελέτησαν ένα ζευγάρι θαλάσσιων θηλαστικών τα οποία χρησιμοποιούσαν παλμούς και έναν ήχο όμοιο με κλικ, για να σχηματίσουν λέξεις και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Τα δύο ρινοδέλφινα της Μαύρης Θάλασσας, η Yasha και η Yana, παρατηρήθηκε ότι περίμεναν η μία να τελειώσει την πρόταση της για να συνεχίσει η άλλη.

3

Οι επιστήμονες στη Ρωσσία ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι τα δελφίνια μπορούν να επικοινωνήσουν ορισμένα συναισθήματα το ένα στο άλλο, όπως χαρά ή στρες. Υποθέτουν ότι κάθε παλμός μπορεί να αναπαριστά μια λέξη στη διάλεκτο τους.

Τα δελφίνια έχουν από τους μεγαλύτερους σε μέγεθος εγκεφάλους στο σύνολο των θηλαστικών. Μάλιστα, ποσοστιαία – βάρος σώματος και εγκεφάλου – έχει το ίδιο μλέγεθος με τον εγκέφαλο του χιμπατζή.

Οι ερευνητές χρησιμοποιώντας έναν κύλινδρο, δημιούργησαν έναν γρύφο για τα δελφίνια, το πείραμα ήταν αν θα κατάφερναν να συνεργαστούν για να το ανοίξουν. Και μαντέψτε… τα κατάφεραν! Τα δύο δελφίνια μοιάζει να συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και να συνεργάστηκαν αποτελεσματικά όπως θα δείτε και στο video.

Δείτε το video:

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Πηγή: Daily Mail

Κοινοποίηση:
Tags: