21 Φεβρουαρίου, 2020

ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ! Μάχη μέχρις εσχάτων μεταξύ καμηλοπαρδάλων -Σπάνιο βίντεο

Δύο αρσενικές καμηλοπαρδάλεις μπλέχτηκαν σε σκληρή μάχη για την κυριαρχία στα θηλυκά της αγέλης. Ο νέος προσπάθησε να αποκαθηλώσει τον παλιό από την ιεραρχία, με τους δύο τους να μπλέκουν τους λαιμούς σε άγριο καβγά.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Πορτ Ελίζαμπεθ, στη Νότια Αφρική, τον περασμένο Γενάρη, με το βίντεο να ανεβαίνει στο Διαδίκτυο πριν από μερικές μέρες.

Αυτές οι σκληρές μάχες αποτελούν τμήμα μιας πολύπλοκης τελετουργίας που καθορίζει το κυρίαρχο αρσενικό στην αγέλη των καμηλοπαρδάλεων.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, τα δύο αρσενικά χτυπούν το ένα το άλλο στο λαιμό με το κεφάλι αρκετές φορές, στην προσπάθειά τους να επιβληθούν στον αντίπαλο.

Μάλιστα, τα αρσενικά περιστρέφουν τους λαιμούς τους σαν ανεμόμυλους, πριν δώσουν το δυνατό χτύπημα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι καμηλοπαρδάλεις σπανίως τσακώνονται, αλλά κατά τη διάρκεια της περιόδου του ζευγαρώματος – όταν τα αρσενικά ανταγωνίζονται για την κυριαρχία στα αρσενικά- οι μάχες μπορεί να είναι πολύ σκληρές.

Αυτή η σπάνια κινηματογραφημένη μάχη είναι μέρος μια πολύπλοκης τελετουργίας, που στοχεύει στην ανάδειξη του κυρίαρχου αρσενικού στην αγέλη, όπως αναφέρουν ειδικοί, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail.

 

Κοινοποίηση:
Tags: