13 Δεκεμβρίου, 2016

Τι πρέπει να προσέχετε! Δείτε τις τροφές που ΔΕΝ πρέπει να δώσετε στη γάτα σας!

Ακούμε διάφορα και διαβάζουμε ακόμα περισσότερα για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρώνε οι αγαπημένοι μας τετράποδοι φίλοι. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην τηλεόραση και σε καρτούν τις γάτες να τρελαίνονται  για γάλα και ψάρια!  Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα και κατά πόσο όλα αυτά μπορεί να είναι βλαβερά για την υγεία της;

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για 6 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να ταΐζεται τη γάτα σας.

1.Κονσέρβα τόνου. Μπορεί σε εμάς να μοιάζει λογικό όταν ανοίγουμε μία κονσέρβα τόνου να δίνουμε λίγο και στη γάτα μας, αλλά δεν είναι καθόλου καλό για την υγεία της. Εάν ταΐζεται συχνά τη γάτα σας κονσέρβα τόνου μπορείτε να της προκαλέσετε κάτι που ονομάζεται “Ασθένεια του κίτρινου λίπους” (Steatitis) και είναι επίπονη.

2.Γαλακτοκομικά. Μπορεί τα γατάκια να χρειάζονται το γάλα της μητέρας τους αλλά οι περισσότερες ενήλικες γάτες δεν είναι ανεκτικές στην Λακτόζη. Τα γαλακτοκομικά μπορεί να προκαλέσουν στην γάτα σας εμετό ή διάρροια.

3.Η theobromine είναι μία ουσία που υπάρχει σε όλες τις σοκολάτες, μαύρες, άσπρες και γάλακτος. Εάν η γάτα σας φάει σοκολάτα μπορεί να παρουσιάσει αρρυθμία, συσπάσεις των μυών έως και κρίσεις.

4.Κρεμμύδια και σκόρδα. Μία μικρή ποσότητα μπορεί να μην κάνει κακό στη γάτα σας αλλά εάν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα θα παρουσιάσει σοβαρά στομαχικά προβλήματα.

5.Ωμό ψάρι. Αυτό σίγουρα δεν θα το περιμένατε. Το ωμό ψάρι περιέχει thiaminase, ένα ένζυμο που μεταβολίζει ή διαιρεί στα δύο την Thiamine (B1), η οποία είναι αβλαβής για τους ανθρώπους αλλά τοξική για τις γάτες. Η κατανάλωση ωμού ψαριού μπορεί να δημιουργήσει στη γάτα σας νευρολογικά προβλήματα.

6.Ωμά αυγά. Τα αυγά μπορούν αν προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στις γάτες όπως Παγκρεατιτιδα. Μπορεί παρόλα αυτά να τρώει βρασμένα αυγά, αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες.

Το παραπάνω κείμενο βεβαίως έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τον κτηνίατρο σας. Για οποια ερώτηση έχετε πρέπει να απευθυνθείτε στον ίδιο, καθώς ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός!

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Πηγή: petsonly

Κοινοποίηση:
Tags: