7 Δεκεμβρίου, 2016

Θέλετε να κουνάει συνέχεια την ουρά του; Είναι πιο απλό από όσο φαντάζεστε!

Τα κουτάβια που μαθαίνουν να παίζουν ανθρώπινα παιχνίδια, όταν αναπτύσσονται σε σκύλους θεωρούν τους ανθρώπους ως τη μόνη πηγή χαράς και διασκέδασης. Αυτοί οι σκύλοι είναι πολύ κοινωνικοί και είναι ευτυχής κανείς να τους έχει κοντά του.

Πιθανώς ζουν καλύτερη ζωή στην ανθρώπινη κοινωνία, σε σύγκριση με τα κουτάβια που μαθαίνουν να παίζουν μόνο με άλλους σκύλους.

Το παιχνίδι δεν είναι απλώς ένας τρόπος να διασκεδάζετε εσείς και το κουτάβι σας, μολονότι η διασκέδαση είναι ουσιαστικό στοιχείο του παιχνιδιού. Τα παιχνίδια επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν ο ένας τον άλλον και να μάθουν για τον χαρακτήρα του συμπαίκτη τους.

Labrador and Trainer with Dog Chew Toy at Park

Αποκαλύπτονται οι δυνατότητες και οι αδυναμίες τους και εκδηλώνονται οι αρετές και οι ικανότητες τους. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μειώνεται ο φόβος του άγνωστου, καθώς το κουτάβι και ο ιδιοκτήτης του γνωρίζονται περισσότερο μεταξύ τους. Ανακαλύπτουν νέα πράγματα, καθώς και οι δυο αναζητούν τρόπους να εμπλουτίσουν το παιχνίδι. Έτσι, επιτυγχάνεται καλύτερη κατανόηση ανάμεσα τους.

Αν παίζετε τακτικά με το κουτάβι σας, θα αναπτυχτεί ισχυρός δεσμός μεταξύ σας. Είναι πιθανό να βλέπετε ένα σκύλο καθημερινά επί χρονιά, ακόμη και να είστε η μόνη πηγή σίτισης του, χωρίς να ¨δεθείτε¨ μαζί του. Αν όμως συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα σας αρκετά διαστήματα παιχνιδιού, θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε στενή σχέση ανάμεσά σας και θα προσφέρουν ένα μέσο για την εδραίωση της φίλιας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Αν είστε φίλοι με το κουτάβι σας, η εκπαίδευση του θα είναι πολύ πιο εύκολη και αποτελεσματική.

play6

Αν επιθυμεί πραγματικά να σας ευχαριστεί και διασκεδάζετε όταν είστε μαζί, θα καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να εκτελεί σωστά εκείνο που του ζητάτε. Όσο περισσότερα παιχνίδια παίζετε με το κουτάβι σας, τόσο περισσότερο θα θεώρει ότι είστε το πιο ενδιαφέρον πλάσμα στον κόσμο. Όσο περισσότερο θέλει να είναι μαζί σας και να σας ευχαριστεί, τόσο πιο εύκολα θα το ελέγχετε.

Αν το κουτάβι σας παραμένει δίπλα σας κατά τη διάρκεια της βόλτας, προσδοκώντας να του ρίξετε ένα αντικείμενο για να παίξει, δεν θα περιφέρεται μόνο του και δεν θα μπλέξει σε φασαρίες. Αν περιμένει να κυνηγήσει το αντικείμενο που κρατάτε, δεν θα επινοεί δικά του παιχνίδια καταδιώκοντας γάτες, ανθρώπους που τρέχουν, αυτοκίνητα και ότι άλλο του φαίνεται περίεργο. Επειδή θα σας θεώρει πολύ ενδιαφέροντες, είναι πιθανότερο να επιστρέψει πρόθυμα σε εσάς για να παίξετε κάποιο παιχνίδι μαζί, πάρα να τρέχει με άλλους σκύλους στο πάρκο αναγκάζοντας σας να προσπαθείτε να το πιάσετε.

play2

Τα παιχνίδια χρησιμεύουν επίσης ως διέξοδος για τις έμφυτες κυνηγητικές ικανότητες των σκύλων, πολλές από τις οποίες διατηρούνται ακόμη. Κατευθύνοντας προς τα παιχνίδια την ενστικτώδη επιθυμία του σκυλού σας να καταδιώξει και να συλλάβει θηράματα, θα το εμποδίσετε να βρει αλλού διέξοδο γι’ αυτές τις δραστηριότητες.

Μερικοί σκύλοι, ιδίως εκείνοι που ανήκουν σε φυλές υπηρεσιών, εκτρέφονται για την ικανότητα τους να βρίσκονται σε σωματική και διανοητική εγρήγορση ολόκληρη τη μέρα. Στα περισσότερα σπίτια όμως, δεν προσφέρονται τέτοιες ευκαιρίες και, επειδή δεν υπάρχει κάποιο έργο με το οποίο μπορούν να ασχοληθούν, το παιχνίδι αποτελεί χρήσιμο υποκατάστατο.

dog training3

Καθώς το κουτάβι ωριμάζει και γίνεται νεαρός ενήλικος σκύλος, είναι απαραίτητη η επαρκής σωματική και διανοητική εξάσκηση του. Αν η άσκηση είναι ελλιπής, ο σκύλος πιθανότατα να πλήττει και θα είναι δυσαρεστημένος επειδή δεν θα μπορεί να διαθέσει το πλεόνασμα τα ενέργειας του. Πολύ συχνά αυτό το περίσσευμα ενέργειας είναι η αιτία της ανεπιθύμητης συμπεριφοράς του, καθώς ο σκύλος ανακαλύπτει εναλλακτικές διεξόδους για να τη διοχετεύσει. Αν του προσφέρεται σε διάφορες ώρες της ημέρας, μερικά διαλείμματα παιχνιδιού γεμάτα ζωντάνια, ο σκύλος σας θα προσαρμοστεί στις συνθήκες του σπιτιού, θα είναι ευχαριστημένος και θα προσδοκά την επόμενη φόρα που θα εμφανίσετε τα αντικείμενα για το παιχνίδι.

Επειδή τα κουτάβια, ιδίως εκείνα που ανήκουν σε μεγαλόσωμες, δυσκίνητες ράτσες, δεν πρέπει να διανύουν μεγάλες αποστάσεις προτού ωριμάσουν τα οστά τους, το παιχνίδι με διάφορα αντικείμενα προσφέρει ένα χρήσιμο μέσο για την ανάλωση μέρους της ενέργειας τους.

Είναι προτιμότερο να υπάρχουν μερικά σύντομα διαστήματα παιχνιδιού κατανεμημένα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, παρά μια παρατεταμένη περίοδος παιχνιδιού. Προσπαθήστε να παίζετε με το κουτάβι σας όταν δείχνει καλή διαγωγή, δηλαδή οπότε δεν έχει προβεί σε ενέργειες που αποδοκιμάζετε.

play4

Αν ανταμείβετε την καλή συμπεριφορά του με παιχνίδι, πιθανότατα θα επιδείξει καλή διαγωγή και την επόμενη φορά. Αν εμφανίζετε τα αντικείμενα για το παιχνίδι μόνο όταν προκαλεί ενόχληση η αναστάτωση, η συμπεριφορά του γενικά θα επιδεινωθεί.

Όταν το κουτάβι σας, γνωρίζει πόσο διασκεδαστικά μπορούν να είναι τα παιχνίδια με αντικείμενα, θα μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε σαν ανταμοιβή σε εκπαιδευτικές ασκήσεις. Τα παιχνίδια με αντικείμενα μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος σας και σε άλλες περιπτώσεις, όπως π.χ. για να υπερνικήσετε τη δειλία που εμφανίζει προς άλλους ανθρώπους ή οποιονδήποτε άλλο φόβο εκδηλώσει ενδεχομένως το κουτάβι.

Πάνω απ’όλα, τα παιχνίδια με αντικείμενα αποτελούν έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους εδραίωσης και διατήρησης του ισχυρού δεσμού σας, με το κουτάβι.

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Πηγή: doggrin.gr

Κοινοποίηση:
Tags: