3 Φεβρουαρίου, 2020

Τα πέτρινα χρόνια του μνημονίου έφεραν τους Έλληνες πιο κοντά με τα κατοικίδια

Μέχρι 50 ευρώ τον μήνα ξοδεύει το 68% όσων έχουν κατοικίδιο για τη φροντίδα του, σύμφωνα με online έρευνα η οποία δείχνει ότι οι Έλληνες απέκτησαν στη διάρκεια της κρίσης περισσότερα κατοικίδια.

Η κρίση μας έφερε πιο κοντά με τα κατοικίδια καθώς αναζητήσαμε τη συντροφικότητα, την τρυφερότητα και την αγάπη που μας προσφέρουν.

Σύμφωνα με την έρευνα οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι κατά κύριο λόγο (75%) από 26 ως 55 ετών και έχουν αποκτήσει το κατοικίδιό τους μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης καθώς οι περισσότεροι (63%) δηλώνουν ότι το έχουν από 0 ως 7 χρόνια.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι οι πιο πολλοί (62%θέλουν να αποκτήσουν και δεύτερο κατοικίδιο στο μέλλον, στοιχείο που δείχνει τη δυνατή σχέση που έχουν αναπτύξει με τα ζωάκια τους.

Έρευνα: η κρίση έφερε τους Έλληνες πιο κοντά με τα κατοικίδια

H έρευνα έδειξε ότι το 64% των ιδιοκτητών κατοικίδιων ξοδεύουν ως 50 ευρώ τον μήνα για τα ζωάκια τους ενώ ένα 20% βάζει το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη καθώς ξοδεύει ως 80 Ευρώ μηνιαίως.

Πιο… φιλόζωοι είναι οι Αθηναίοι καθώς το 66% των ερωτώμενων απάντησε ότι μένει στην Αθήνα, το 17% στη Θεσσαλονίκη και το 17% στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Όσο για το κατοικίδιο που κερδίζει τις προτιμήσεις; Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αφού σε ποσοστό 85% οι ιδιοκτήτες λένε ότι έχουν σκυλάκι, ενώ οι γατούλες ακολουθούν δεύτερες με 38% (πολλοί ιδιοκτήτες έχουν και τα δύο). Το 11% έχει πουλάκια ενώ το 15% έχει κουνέλι, ερπετό ή ψάρι.

Η βόλτα όμως του σκύλου φαίνεται να παιδεύει αρκετούς ιδιοκτήτες, αφού στην ερώτηση του Keeppet “Ποια νέα υπηρεσία θέλετε να προσθέσουμε στην πλατφόρμα εκτός από τη φιλοξενία;” οι περισσότεροι έδωσαν την ψήφο τους στο Dog Walking (34%).

Εξάλλου, μεγαλύτερη ζήτηση αναμένεται φέτος το καλοκαίρι στις σπιτικές φιλοξενίες που προσφέρουν οι keepers. Σε σύγκριση με την περσινή άνοιξη καταγράφεται τριπλάσια αύξηση στις κρατήσεις που κάνουν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων, με την Αττική να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό φιλοξενιών (82%), δεύτερη τη Θεσσαλονίκη (14,5%), ενώ έπονται το Ηράκλειο και η Καλαμάτα.

Κοινοποίηση:
Tags: