22 Ιουλίου, 2016

Σταρ από κούνια! Σπάνιο λευκό λιονταράκι μονοπωλεί τα φώτα της δημοσιότητας

Κλείνει μια εβδομάδα ζωής και ανοίγει σιγά-σιγά τα μάτια του. Το μόλις 7 ημερών λιονταράκι κερδίζει μέρα με την ημέρα τα φώτα της δημοσιότητας.

Το λευκό λιονταράκι που γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου στον ζωολογικό κήπο Ellen Trout στην πόλη Λάφκιν του Τέξας ζυγίζει 2,5 κιλά και μόλις αποφάνθηκαν πως είναι αγόρι. Ο μικρούλης είναι το δευτερο μωρό της αφρικανικής λέαινας Adian και μεγαλώνει δίπλα στην μητέρα του κλέβοντας τις καρδιές όλων.

vet

Μπορεί η είδηση της γέννησης ενός λιονταριού σε αιχμαλωσία να μην είναι τόσο ιδιαίτερη, όμως η είδηση της γέννησης του συγκεκριμένου μικρού αξίζει την δημοσιότητα που λαμβάνει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το υγιές λιονταράκι που μετράει λίγες μέρες ζωής δεν είναι απόγονος λευκού λιονταριού και δεν φέρνει χαρακτηριστικά αλμπίνου που να δικαιολογούν το ιδιαίτερο χρώμα του. Αποτελεί μια σπάνια περίπτωση αποχρωματισμού, καθώς η μητέρα και ο πατέρας του, έχουν και οι δύο φυσιολογικό χρυσό-κίτρινο τρίχωμα, όπως όλα τα φρικανικά λιοντάρια του είδους.

liones3

Μετά την αρχική έκπληξη, το προσωπικό του Ζωολογικού κήπου έκανε την απαραίτητη έρευνα για την σπανιότητα του φαινομένου. Η φροντιστής Celia Falzone ήρθε σε επαφή με τον οργανισμό για την επιβίωση των λιονταριών S.S.P. και πληροφορήθηκε πως κάτι παρόμοιο είχε συμβεί με τη γέννηση ενός άλλου μικρού μερικά χρόνια πριν, όμως εκείνο το λιονταράκι απέκτησε φυσική απόχρωση τριχώματος μετά την πάροδο 6 μηνών.

Και ενώ τα πράγματα περιπλέκονται και όλοι προσπαθούν να μαντέψουν τι ακριβώς χρώμα θα έχει περνώντας στην ενηλικίωση – τόσο που αμελήσαν να του δώσουν όνομα!- το National Geographic έσπευσε να διευκρινήσει πως τέτοιες περιπτώσεις “αποχρωματισμού” οφείλονται σε υπολειπόμενο γονίδιο.

liones2Μικρή σημασία έχουν όμως όλα αυτά. Το μικρό λιονταράκι μεγαλώνει όμορφα δίπλα στην μητέρα του και η καλύτερη είδηση είναι η γέννηση του αυτή καθεαυτή. Το μωρό θηλάζει φυσιολογικά και όπως επιβάλλεται να κάνει κάθε βασιλιάς της ζούγκλας που σέβεται τον εαυτό του είναι και λίγο “τζόρας”. Το ευτύχημα είναι πως αυτή τη φορά η μητέρα του, Adian, μπόρεσε να θηλάσει κανονικά, κατί που δεν είχε γίνει στην περίπτωση της πρώτης της επαφής με την μητρότητα.

Όπως λένε οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου “το κοινό θα πρέπει να επιδείξει υπομονή για να δεί το μικρό” και αποφευγουν να κάνουν εικασίες για το πότε θα μεταφερθεί στο χώρο των λιονταριών καθώς αυτό που προέχει είναι να δημιουργηθεί η σχέση που απαιτείται με την μητέρα του με ηρεμία και χωρίς αντιπερισπασμούς. Μητέρα και μικρό βρίσκονται προς το παρόν σε πιο ήρεμο σημείο και απολαμβάνουν μαζί τα πρώτα βήματα της μεταξύ τους σχέσης. Καλώς ήρθες στον περίεργο κόσμο μας μικρούλη!

motherlion

Κοινοποίηση:
Tags: