11 Δεκεμβρίου, 2016

Σοκαριστικό video! Η βαρβαρότητα των ανθρώπων δεν έχει όρια!

Η αιχμαλωσία και η βάρβαρη εκπαίδευση των δελφινιών είναι ένα ζήτημα στο οποίο χρόνια τώρα προσπαθούν να δώσουν τέλος οι φιλοζωικές οργανώσεις. Ακολουθούν πλάνα και φωτογραφίες που θα σας κάνουν  να καταλάβετε το λόγο… 

Τα βάζουν να πηδούν μέσα από φλεγόμενα στεφάνια σε ένα “θέαμα” που χαρακτηρίζεται το λιγότερο, ως βάρβαρο, να κολυμπούν ανάσκελα και με τα θωρακικά του πτερύγια να κρατούν μπάλες του μπάσκετ, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί στο τλεος, θα δείτε έναν άνδρα να χτυπάει το νερό μόλις τα δελφίνια κάνουν λάθος αυτό που τους ζητάει.

2

Άλλα ζώα, συμπεριλαμβανομένων, αρκούδες και οι βίδρες, εξαναγκάζονται να εκτελούν κόλπα πριν τα τοποθετήσουν και πάλι σε μικροσκοπικά κλουβιά και πισίνες και υα φορτώσουν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.

Το βίντεο τράβηξαν, σε ένα από τα μετακινούμενα τσίρκο της Ινδονησίας, η ομάδα του Ric O’Barry Dolphin Project.

7

O Λίνκολν O’Barry, από την ομάδα, είπε: «Όσο δύσκολο και αν είναι να το πιστέψουμε, τα δελφίνια του τσίρκο είναι το μεγάλο hit στην Ινδονησία.

6

«Είναι πολύ βάρβαρο. Είναι η μόνη φορά που βλέπω δελφίνια να παιρνούν μέσα από ένα στεφάνι φωτιάς. Είναι σίγουρα κατάλοιπο μιας άλλης εποχής.”

4

«Όλες οι εγκαταστάσεις αιχμαλωσίας δελφινιών έχουν ζητήματα πρόνοιας, τα τσίρκο στην Ινδονησία όμως προκαλεί ακόμα περισσότερο, πέρα από τις εγκαταστάσεις, έχει ένα ακόμα αρνητικό που αφορά στην μετακίνηση των ζώων.”

3

«Τα ζώα συχνά ανασύρονται από τις πλαστικές πισίνες τους και φορτώνονται στο πίσω μέρος των φορτηγών, μαζί με τα άλλα ζώα, καθώς το τσίρκο μετακινείται από πόλη σε πόλη.

5

«Η μεταφορά είναι τόσο οδυνηρή για τα ζώα που πολλά από τα δελφίνια πεθαίνουν εξαιτίας του άγχους και της έλλειψης κατάλληλης φροντίδας.

«Υπάρχουν επίσης στοιχεία ότι όλα τα δελφίνια έχουν αλιευθεί παράνομα από το φυσικό τους περιβάλλον.»

Στο συγκλονιστικό βίντεο, τα δελφίνια πηδούν έξω από το νερό μέσα από στενά στεφάνια, με φλόγες που αγγίζουν το ευαίσθητο δέρμα τους.

Μετά το “νούμερο” τους τα ρινοδέλφινα ανασύρονται από τη μικροσκοπική πισίνα και φορτώνονται σε ξύλινα κιβώτια ανοικτής κορυφής, γεμάτα με νερό .

8

Τα τοποθετούν σε φορτηγά ή φορτώνονται σε αεροπλάνα και ταξιδεύουν εκατοντάδες μίλια μεταξύ των shows σε φορητές πλαστικές πισίνες γεμάτες με χλώριο και τεχνητό θαλασσινό νερό.”

O Femke Den Haas, ιδρυτής του Δικτύου της Τζακάρτα για την προστασία των ζώων, είπε: «Είναι εξαιρετικά σκληρό. Όταν έμαθα για την κατάσταση των δελφινιών, δεν μπορούσα να το πιστέψω.

«Τα δελφίνια είναι ακουστικά ζώα, και αυτό που βιώνουν στο τσίρκο είναι κόλαση για αυτά. Πονάνε όταν εκτίθενται σε αυτό το θόρυβο. »

Το Dolphin Project υποστηρίζει επί του παρόντος ότι υπάρχουν 72 δελφίνια αιχμάλωτα παράνομα στη χώρα, όπου ταξιδεύουν με τσίρκο.

Η φιλανθρωπική οργάνωση έχει ως στόχο να σταματήσει η εκμετάλλευση και η σφαγή των δελφινιών. Συστάθηκε το 1970 από τον Ric O’Barry, πρώην υπάλληλο στο Μαϊάμι Seaquarium, όπου εκπαίδευε δελφίνια.

Δείτε το video:

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Κοινοποίηση:
Tags: