23 Ιουνίου, 2020

Σκύλος θεραπείας βοηθά παιδιά – μάρτυρες σε υποθέσεις σεξουαλικής ή ενδοοικογενειακής βίας

Αυτό το γκόλντεν ριτρίβερ παρέχει πολύτιμη βοήθεια στην εισαγγελία του Μπουένος Άιρες καθώς η δουλειά του είναι να βοηθήσει τα παιδιά να μειώσουν το άγχος που βιώνουν ενώ καταθέτουν σε υποθέσεις σεξουαλικής ή ενδοοικογενειακής βίας.

Ένα γκόλντεν ριτρίβερ, ηλικίας πέντε ετών, έχει γίνει ο πρώτος σκύλος θεραπείας δικαστηρίου στην Αργεντινή.

Ο Τάιταν βοηθά το γραφείο της εισαγγελίας του Μπουένος Άιρες να παρέχει συναισθηματική υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους που πρέπει να καταθέσουν ως μάρτυρες σε υποθέσεις σεξουαλικής ή ενδοοικογενειακής βίας.

Τα παιδιά παίζουν και χαϊδεύουν το στοργικό σκυλί, το οποίο έχει εκπαιδευτεί για να βοηθήσει τα παιδιά να μειώσουν το άγχος που βιώνουν ενώ δίνουν τις καταθέσεις τους.

Η γενική σύμβουλος Κηδεμονίας της Εισαγγελίας, Δρ. Γιαέλ Μπεντέλ επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, διότι τα παιδιά μπόρεσαν να περιγράψουν πιο ξεκάθαρα και με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τα γεγονότα.

«Όταν τα παιδιά βγαίνουν από την αίθουσα, ο Τάιταν τα βοηθά να μειώσουν το συναισθηματικό στρες που νιώθουν επειδή ξαναβιώνουν όλα αυτά (την κακοποίηση) τα οποία τους έχουν συμβεί», αναφέρει η Δρ. Μπεντέλ.

Κοινοποίηση:
Tags: