16 Ιουλίου, 2020

Σκότωσε το δηλητηριώδες φίδι ενώ οδηγούσε, με ένα σουγιά και τη ζώνη ασφαλείας

Μια απίστευτη περιπέτεια, έζησε ένας άνδρας στην Αυστραλία, όταν ενώ οδηγούσε νόμισε πως τον δάγκωσε ένα καφέ φίδι, το οποίο θεωρείται πως είναι, το 2ο πιο δηλητηριώδες στον κόσμο.

Ευτυχώς για εκείνον, δεν έχασε την ψυχραιμία του και με ένα σουγιά και τη ζώνη ασφαλείας το σκότωσε. Στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα για να προλάβει να πάει στο νοσοκομείο. Σύντομα ένα περιπολικό έκανε σήμα στο φορτηγάκι να σταματήσει για υπερβολική ταχύτητα. Μόλις ο αστυνομικός πλησίασε τον οδηγό, άκουσε κάτι που του φάνηκε ως η πιο απίστευτη δικαιολογία που του είχαν πει ποτέ.

«Ένα καφέ φίδι ή ένα φίδι τίγρης είναι πίσω στην καρότσα. Νομίζω με δάγκωσε, ήταν στο αμάξι μαζί» είπε ταραγμένος ο οδηγός, που ισχυρίστηκε ότι έτρεχε για να φτάσει στο νοσοκομείο όσο ήταν καιρός.

Οι αστυνομικοί είχαν ακούσει ένα σωρό δικαιολογίες στην καριέρα τους, αλλά όχι κάτι τέτοιο. Στην αρχή δεν τον πίστεψαν, όμως όταν είδαν το νεκρό φίδι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, φώναξαν το ασθενοφόρο.

Ο άντρας που έγινε γνωστός μόνο με το μικρό του όνομα, Τζίμι, οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο όταν πρόσεξε το φίδι να ανεβαίνει στο πόδι του.

Στην Αυστραλία είναι ενάντια στον νόμο να σκοτώνουν τα φίδια, αλλά ο Τζίμι δεν είχε και πολλές επιλογές, ειδικά, όταν είδε το φίδι να σηκώνει το κεφάλι για να τον δαγκώσει.

Ο νεαρός Αυστραλός πέταξε το νεκρό φίδι στην καρότσα του φορτηγού για να ξέρουν οι γιατροί τι αντιοφικό ορό να του χορηγήσουν και πάτησε το γκάζι για να φτάσει στο νοσοκομείο.

Στην περίπτωση του καφέ φιδιού (brown snake) που θεωρείται το 2ο πιο δηλητηριώδες φίδι στον κόσμο, η ζωή ή ο θάνατος είναι ζήτημα λίγων λεπτών της ώρας.

Τότε ήταν που οι αστυνομικοί τον έπιασαν να τρέχει με 126 χλμ./ώρα. Ευτυχώς, με τη βοήθειά τους, το ασθενοφόρο κατέφθασε, μόνο για να διαπιστώσει ότι ο Τζίμι ήταν καλά στην υγεία του, καθώς δεν είχε δεχτεί κάποιο δάγκωμα από το πολύ επικίνδυνο ερπετό, που είχε δαγκώσει αρκετές φορές μόνο το κάθισμα ανάμεσα στα πόδια του.

Τελικά, τέλος καλό, όλα καλά, αφού ο νεαρός Αυστραλός, ούτε δαγκώθηκε ούτε πήρε κλήση για την υπερβολική ταχύτητα, αλλά ούτε και πρόστιμο επειδή σκότωσε το φίδι.

Κοινοποίηση:
Tags: