9 Φεβρουαρίου, 2017

Πόσο σημαντική είναι η βόλτα για τους πιστούς μας φίλους – Διαβάστε τι λένε οι ειδικοί

Κάποιοι πιστέυουν ότι οι σκύλοι μας χρειάζονται τη βόλτα μονάχα για την ικανοποίηση των σωματικών τους αναγκών. Προφανώς και κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ποιοι είναι όμως συγκεκριμένα οι λόγοι που οφείλουμε να είμαστε τυπικοί με τη βόλτα τους;

Άλλοι πάλι, έχουν ένα πολύ μικρό σκυλάκι και πιστεύουν ότι λόγω μεγέθους η βόλτα δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο, αφού το σπίτι τους του δίνει την δυνατότητα για άφθονο παιχνίδι και τρέξιμο. Μια άλλη κατηγορία έχει τον σκύλο ελεύθερο στην αυλή του σπιτιού, άρα η βόλτα είναι περιττή.

4

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Η απάντηση είναι πως όχι. Η βόλτα για κάθε σκύλο ανεξαρτήτως, μεγέθους και ηλικίας είναι αναντικατάστατη και ανεκτίμητης αξίας. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον σκύλο τους (υπερκινητικότητα, νευρικότητα, ασταμάτητο γάυγισμα,μασούλημα κτλ.), θα μπορούσαν να λύσουν όλα αυτά τα προβλήματα με δύο μεγάλες βόλτες την ημέρα.

Γιατί η βόλτα είναι τόσο ζωτικής σημασίας όμως; Δεν είναι απλώς μια δραστηριότητα που εκτονώνει τον σκύλο μας σωματικά αλλά και ψυχικά.

1

Ικανοποιεί την πνευματική του ανάγκη να μυρίσει και να γνωρίσει άλλους σκύλους, ανθρώπους, μυρωδιές, να ζήσει διαφορετικές εικόνες, να εξοικειωθεί με ξένους θορύβους, αυτοκίνητα και ότι άλλο υπάρχει γύρω του.Γι’αυτόν, κάθε βόλτα ξεδιπλώνει μπροστά του έναν υπέροχο κόσμο γεμάτο ενδιαφέροντα.

Το πιο σημαντικό όμως όφελος που θα αποκομίσετε, είναι ότι θα ισχυροποιήσετε την σχέση σας με τον πιστό σας σύντροφο. Δοκιμάστε δύο μεγάλες (20 λεπτών και πάνω) βόλτες καθημερινά και θα καταλάβαιτε τη διαφορά.

Η αλλαγή στην συμπεριφορά του σκύλου σας θα είναι τρομακτική. Θα δείτε έναν σκύλο ήρεμο, υπάκουο, πρόθυμο, χαρούμενο. Και φυσικά θα είστε και εσείς πιο χαρούμενοι βλέποντας την αλλαγή του και γνωρίζοντας ότι είναι απο τους λίγους σκύλους που κυριολεκτικά δεν του λείπει τίποτα.

5

Ποιούς κανόνες πρέπει να τηρούμε κατά την διάρκεια της βόλτας; Περνάμε πάντα πρώτοι απο πόρτες (σπίτι, οικοδομή κτλ.). Ο σκύλος περπατάει πάντα δίπλα μας. Δεν του επιτρέπουμε να τραβάει το λουρί του και όποτε απομακρυνθεί απο δίπλα μας ή ανοίξει το βήμα του, τον διορθώνουμε άμεσα και με ύφος ήρεμο αλλά αυστηρό. Επίσης ποτέ δεν του επιτρέπουμε να ουρεί ανεξέλεγκτα και συνεχόμενα ή να μυρίζει κάθε δεντράκι που θα βρούμε στον δρόμο.

Κλείνοντας, να πούμε ότι μπορεί ο χρόνος μας να είναι πιεσμένος και να υπάρχει κούραση. Αυτές είναι οι αιτίες που σταμάτησε ο κόσμος να βγάζει τον σκύλο του. Αν σκεφτούμε όμως ότι εκείνοι δίνουν τα πάντα για μας, μάλλον τους το χρωστάμε…

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Πηγή: germanikos.blogspot.gr

Κοινοποίηση:
Tags: