24 Ιουλίου, 2016

Πως το σκυλάκι σας θα γίνει ο καλύτερος φίλος του μωρού σας!

Το σκυλάκι σας θα αποκτήσει παρέα; Συναντήσαμε τον Φίλιππο Δημητρουλάκο, στο ultradogspark, για να μας δώσει συμβουλές για το πώς θα παρουσιάσετε το καινούργιο μέλος της οικογένειας.

Η πρώτη επαφή του σκύλου με το μωρό είναι πολύ σημαντική. Εξαρτάται από τους γονείς η σωστή εξοικείωση του κατοικίδιου με το μωρό.

Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν πως  μια καλή προσέγγιση είναι ο σκύλος να γνωρίσει το μωρό, έξω από το σπίτι. Αφού γίνει η πρώτη γνωριμία, στη συνέχεια καλό είναι να μπει πρώτα το μωρό στο σπίτι ώστε να το βρει αργότερα ο τετράποδο φίλος σας. Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να απομακρύνετε το σκύλο. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να προκαλέσετε τη ζήλια του. Ενθαρρύνετε το σκύλο να πλησιάσει και να μυρίσει το μωρό. Μην ξεχνάτε ότι η παρουσία των γονιών, όταν το σκυλάκι βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το μωρό είναι απαραίτητη.

Η καλή συμπεριφορά θα πρέπει να επιβραβευτεί με μία λιχουδιά. Σε κάθε περίπτωση, εάν σας προβληματίζει η συμπεριφορά του σκύλου σας ζητείστε τη βοήθεια κάποιου ειδικού.

Φυσικά, εκτός από το σκύλο και το παιδί θα πρέπει να φέρεται με το σωστό τρόπο στο σκύλο. Το παιδί μεγαλώνοντας, θα πρέπει να μάθει να του μιλάει ήρεμα και να παίζει μαζί του χωρίς να το πονάει.

Είναι σίγουρο πως οι δυο τους θα αναπτύξουν μια βαθιά σχέση φιλίας και το παιδί σας  θα έχει κάποιον να το προστατεύει.

Κοινοποίηση:
Tags: