6 Αυγούστου, 2016

Πίστευαν πως θα πεθάνει… Σήμερα είναι celebrity του facebook! (ΦΩΤΟ)

Ήταν, δεν ήταν 7 εβδομάδων όταν τον βρήκε, ένα ζαρωμένο μπαλάκι με αναπνοή που μόλις ακουγόταν. Όμως δεν μπορούσε να κάνει τα στραβά μάτια, τον πήρε αμέσως από τον άνθρωπο που άφησε το μικρό κουτάβι να φτάσει στα όρια του θανάτου και μετά από ένα μήνα θεραπείας, είναι πλέον δικός της. 

Η Janine Guido έχει ιδρύσει ένα καταφύγιο ζώων στο Lancaster της Pennsylvania. Το Speranza Animal Rescue εκτός από διασώσεις κάνει και συχνούς ελέγχους σε φάρμες εκτροφέων για την τήρηση των σωστών κριτηρίων εκτροφής και διαβίωσης. Σε έναν από αυτούς τους ελέγχους ανακάλυψε ένα κουτάβι που είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του ως “ελλατωματικό εμπόρευμα” και μετα βίας κρατιόταν στη ζωή.

980x (7)

Μετέφερε το κουτάβι στην τοπική κλινική ζώων και η διάγνωση του δεν ήταν αισιόδοξη. Ο μικρός είχε μια προχωρημένης έκτασης σαρκοπτική ψώρα, ανοιχτά έλκη και πληγές ακόμα και στα μάτια. Ήταν ισχνός, κατατονικός και με ρηχή αναπνοή, η κατάστασή της υγείας του εξαιρετικά ασταθής. Oι ελπίδες να σωθεί έμοιαζαν λιγοστές και οι γιατροί συνέστησαν ευθανασία.

Η Guido, επέλεξε την δύσκολη οδό της προσπάθειας. Πίστεψε από την αρχή στην κρυμμένη του δύναμη και πως θα βγεί νικητής και απελευθερωμένος από τα δεσμά της δυστυχίας. Τον ονόμασε Libre (Ελεύθερος).

980x (2)

Από εκείνη τη στιγμή κάθε μέρα ήταν ένας καινούριος αγώνας. Και ο Libre έδειχνε να κρύβει τα αποθέματα δύναμης που χρειάζονταν για να παλέψει, όλοι εκπλήσσονταν από την δίψα του για ζωή και την ικανότητά του να ξεπερνάει σαν γνήσιος μαχητής τις αντιξοότητες, μέχρι που η μέρα που μπορούσε να σταθεί στα πόδια του ήρθε και όλοι αναθάρρησαν.

980x

Σύντομα αποζητούσε την ζεστασιά του ήλιου και την αίσθηση του χορταριού με λαχτάρα, πάνω στο ευαίσθητο ακόμα δέρμα του. Από θλιμμένο ετοιμοθάνατο κουτάβι είχε μεταμορφωθεί στην χαρά της ζωής και της καλής ενέργειας. Και όλοι χαίρονταν τον γλυκό του χαρακτήρα και την ήρεμη ιδιοσυγκρασία του.

Clipboard

Η ιστορία του δεν άργησε να γίνει γνωστή, ο Libre έγινε ένας μικρός celebrity με υποστηρικτές και θαυμαστές τόσο στο Lancaster όσο και έξω από αυτό. Όμως οι ενέργειες που είχαν ήδη γίνει για την τιμωρία του εκτροφέα είχαν φέρει και ένα ακόμα ευχάριστο αποτέλεσμα. Η πολιτεία της Pennsylvania σύστηνε ένα νέο σχέδιο νόμου με την ονομασία The Libre Act, ή αλλιώς ο νόμος του Libre, με τον οποίο οι ποινές για την κακοποίηση και εγκληματική αμέλεια έναντι των ζώων θα γίνονταν πιο αυστηροί.

980x (5)

Το όνειρο της Guido να ζήσει και να δυναμώσει ο μικρός μαχητής είχε γίνει πραγματικότητα. Εχθές ήταν η πρώτη μέρα που ο Libre βγήκε από την κλινική και πήγε στο νέο του σπίτι. Το σπίτι της Guido! Θα ζήσει μαζί της και με τα 7 άλλα σκυλιά της για πάντα, καθώς και με κάποια που φιλοξενεί μέχρι να βρούν μόνιμα σπίτια.

13906804_1236946249678219_4010520011644145577_n

Και όλοι μπορούμε να βλέπουμε πως περνάει στην σελίδα του στο facebookLibre, the Bug Eyed Miracle

13906804_1236946263011551_7781623692944137740_n

Πηγή: The Dodo

 

Κοινοποίηση:
Tags: