7 Φεβρουαρίου, 2019

Ποινή φυλάκισης για κακοποίηση ζώων σε κτηνοτρόφο στην Κερατέα. Σε απελπιστική κατάσταση τα ζώα του.

Την ποινή της 6μηνης φυλάκισης επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, σε κτηνοτρόφο από την Κερατέα για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ζώων του.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν στο δικαστήριο εθελοντές μέλη του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Λαυρίου που πήγαν στην στάνη του καταδικασθέντος κτηνοτρόφου, αντιμετώπισαν μία “κατάσταση φρίκης” καθώς είχε τα πρόβατά του και τους σκύλους του χωρίς κατάλυμα, χωρίς τροφή, εντελώς απροστάτευτα στις καταιγίδες και στην κακοκαιρία. “Τα πρόβατα ήταν μέσα στη λάσπη, χωρίς φαγητό και χωρίς προστασία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ οι σκύλοι χωρίς κανένα σκέπαστρο να βρέχονται, χωρίς φαγητό και χωρίς κάποια ένδειξη ότι έχουν έστω τα απαραίτητα” είπαν οι μάρτυρες οι οποίοι επέδειξαν φωτογραφίες σε μία από τις οποίες απεικονίζονταν ένα πρόβατο σε ημιθανή κατάσταση μέσα στα νερά και τις λάσπες.

 

Καταθέσεις για όσα αντίκρισαν είχαν εκτός από τους εθελοντές και αστυνομικός που μετέβη επί τόπου άλλωστε η αστυνομία Λαυρίου κινητοποιήθηκε έσπευσε επί τόπου και συνέλαβε τον φερόμενο ως κτηνοτρόφο, ο οποίος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο και καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλακή.

Κοινοποίηση:
Tags: