25 Ιουλίου, 2016

Πάντα σε αιχμαλωσία γλιτώνει την θερμοπληξία με τεράστιο κομμάτι πάγου!

Οι συνθήκες καύσωνα που επικρατούσαν τις τελευταίες μέρες στην επαρχία Hubei της Κίνας,έφεραν ένα πάντα στον ζωολογικό κήπο της πόλης Wuhan στα πρόθυρα της θερμοπληξίας. Το εκρηκτικό κοκτέηλ ζέστης, υγρασίας, αυξημένων ρύπων, σίγουρα δεν βοήθησε την κατάσταση.Ο Weiwei είναι ένα από τα 300 πάντα του κόσμου που ζούν σε αιχμαλωσία, από τα συνολικά 2.000 που έχουν απομείνει ελεύθερα στη φύση. Εν αντιθέσει με άλλα είδη ζώων που ζούν σε αιχμαλωσία, απολαμβάνει συνήθως καλύτερης μεταχείρισης. Αυτό δεν συμβαίνει στην περίπτωση του Weiwei όμως.

368DE33500000578-0-image-a-20_1469378410286

Στην προσπάθεια του να δροσιστεί κόβει κομμάτια πάγου και γλύφει την δροσερή επιφάνεια.

Τα απαρχαιωμένα ενδιαιτήματα των ζώων στον συγκεκριμένο κήπο, είναι κατασκευασμένα εξ΄ολοκλήρου από μπετόν και το γιγάντιο ζώο, έφτασε στα οριά του. Σε φυσιολογικές συνθήκες θα είχε αναζητήσει δροσιά κάτω από τα πλούσια φυλλώματα των δέντρων στα ορείνα τμήματα της κεντρικής Κίνας, όπου απαντάται ο μεγαλύτερος αριθμός ελεύθερων ατόμων στη φύση και θα δροσιζόταν στα ρηχα νερά των ρυακιών.

Ο Weiwei όμως, δεν είναι ελεύθερος. Έτσι, οι φροντιστές του κήπου κατανοώντας την επιτακτική ανάγκη για δροσιά βρήκαν μια πρωτότυπη λύση στο πρόβλημα που τον είχε καταβάλει τόσο. Η λύση ήταν τόσο απλή και οικονομική και τόσο, μα τόσο αποτελεσματική: Ένα κομμάτι πάγου βάρους 200 κιλών που λειτούργησε καταλυτικά!

368DE34200000578-0-image-a-17_1469378399540

Το τεράστιο παγάκι του πρεοσφέρει την πολυπόθητη δροσιά.

Το γιγάντιο πάντα, αμέσως “επιβιβάστηκε” στο δροσερό και αναζωογονητικό “παγάκι” και χάρισε στιγμές συγκίνησης με την απρόσμενη χαρά και ανακούφισή του από την αποπνικτική ζέστη των 36 c με υψηλή υγρασία.

Η Κίνα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο με συνεχώς αναπτυσσόμενη ζήτηση για νέους ζωολογικούς κήπους. Άπειρες οργανώσεις καταβάλλουν προσπάθεια για κλείσιμο των απαράδεκτων κέντρων και πάρκων και αυστηρότερων προδιαγραφών για τα σύγχρονα. Το θέμα του Weiwei αποδεικνύει για άλλη μια φορά, πως όσο τα ζώα χρησιμοποιούνται προς τέρψη αδηφάγων βλεμμάτων θεατών, τόσο η αξιοπρέπεια και η αυτοσυντήρηση θα θυσιάζονται στο βωμό του εύκολου κέρδους.

Κοινοποίηση:
Tags: