14 Ιουλίου, 2020

Όταν η γάτα αρνείται να φάει…

Αν η γάτα σας δεν τρώει το φαγητό της ,ίσως αυτό να είναι καμπανάκι πως κάτι συμβαίνει με την υγεία της. Καλό είναι να επικοινωνήσουμε με τον κτηνίατρο για να προλάβουμε τα χειρότερα.

Πριν φτάσουμε όμως στην πόρτα του γιατρού, μπορούμε να δοκιμάσουμε κάποια τρικ που θα την ενθαρρύνουν να φάει το φαγητό της.

Πολλές γάτες δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποια υφή ή γεύση και μπορεί να αρνηθούν την λήψη τροφής ,αν κάτι αλλάξει σε αυτή.

Ακόμα και το μέρος που θα τοποθετήσετε το φαγητό της, μπορεί να επηρεάζει την όρεξή της.  Διαλέξτε ένα φωτεινό μέρος μακριά από την άμμο της. Ένα βαθύ και καθαρό σκεύος είναι αρκετό.

Μπορείτε να ενθαρρύνετε μια δύσκολη γάτα να φάει με τους εξής τρόπους:

Να αλλάξετε την ώρα που την ταΐζετε, έτσι ώστε να τρώει όταν όλοι οι άλλοι στο σπίτι έχουν φάει, και να την ταΐζετε σε ένα ήσυχο μέρος, μακριά από τον θόρυβο και το στρες.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να περάσετε από την υγρή σε ξηρά τροφή ή να της δώσετε μια διαφορετική γεύση.

Η γάτα συχνά , αν όχι πάντα ,αρνείται να φάει από ένα μπολ βρώμικο . Δοκιμάστε ένα ρηχό μπολ ή ένα πιατάκι που θα είναι πάντα καθαρό.

Αν η ξηρά τροφή έμεινε κάποιες ώρες εκτεθειμένη στο μπολ ,πιθανόν να απορρόφησε υγρασία και να έχασε την ελκυστικότητα της (μπαγιάτεψε) , ιδίως όταν κάνει ζέστη .Δώστε της φρέσκια ξηρή τροφή.

Βάλτε την υγρή τροφή για λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να ζεσταθεί (ποτέ καυτή) .Συνήθως μυρίζει πιο έντονα και ίσως αυτό την κάνει πιο ελκυστική.

Οι γάτες που τριγυρίζουν έξω από το σπίτι ίσως βρήκανε κάποιο μεζεδάκι με αποτέλεσμα να μην πεινάνε.

Όταν κάνει ζέστη το καλοκαίρι, η όρεξή τους μειώνεται ακόμη περισσότερο.

Αν τίποτα από όλα αυτά δεν αποδώσει, σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Σπεύστε στον κτηνίατρο σας.

 

 

Κοινοποίηση:
Tags: