10 Μαρτίου, 2017

Ο υπέροχος κόσμος των ενυδρείων – Βασικές συμβουλές για να φέρετε τη φύση στο σαλόνι σας! (ΦΩΤΟ)

Ζώντας στους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας, τους οποίους μας επιβάλλουν οι ανάγκες της σημερινής κοινωνίας, οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν άθελα τους χάσει την συχνή επαφή τους με τη φύση!

Όσο δύσκολο όμως είναι το να πάμε εμείς κοντά στη φύση, τόσο εύκολο είναι να φέρουμε τη φύση μέσα στο σπίτι μας ή τον επαγγελματικό μας χώρο. Και ο τρόπος δεν είναι άλλος από την εγκατάσταση ενός ενυδρείου…

b8a836ba93099fb1e1059ece62481b78

Ποιος δεν θα ήθελε να καταδυθεί στους μοναδικούς κοραλλιογενής υφάλους της Αυστραλίας και της Ερυθράς Θάλασσας, ή στα μαγευτικά τροπικά νερά του Αμαζονίου; Ένα ενυδρείο στο χώρο μας, μπορεί να μας προσφέρει αυτές τι συγκινήσεις.

20170127_115912

Φτιάχνοντας ένα τέτοιο υδάτινο σύστημα, ουσιαστικά δημιουργούμε ένα ζωντανό πολύχρωμο πίνακα από ψάρια, ασπόνδυλα, υδρόβια φυτά ή ακόμα και ζωντανά κοράλλια. Τα ενυδρεία που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι συνήθως κατασκευασμένα από γυαλί και έχουν σχήμα παραλληλόγραμμο ή κυβικό, σε διαστάσεις που εξυπηρετούν όλα τα γούστα.

Turner-reef-front-right

Εκτός από τα γυάλινα διατίθενται και ενυδρεία κατασκευασμένα από ακρυλικό τα οποία έχουν πολύ ιδιαίτερα σχήματα (Κυκλικά, κυματιστά κ.α.) όπου όμως το κόστος τους είναι θεματικά υψηλότερο από ότι τα γυάλινα.

round-coffee-table-aquarium-

Αφού επιλέξουμε το ενυδρείο μας και το τοποθετήσουμε στο χώρο μας, πριν ακόμα εισάγουμε τα ψάρια που θα φιλοξενήσουμε, εξασφαλίζουμε ότι έχουμε τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό.

acuario-fotografia-enorme

Ο βασικός εξοπλισμός ενός ενυδρείου, είναι το φίλτρο, το οποίο μας εξασφαλίζει το βιολογικό καθαρισμό του νερού, ο θερμοστάτης που ρυθμίζει τη σωστή θερμοκρασία του νερού, η αεραντλία που παρέχει σωστή οξυγόνωση του νερού και τέλος ο φωτισμός.

aquarium-for-living-room-design

Κατόπιν επιλέγουμε τα υλικά διακόσμησης του ενυδρείου, τα οποία μπορεί να είναι φυσικά ή τεχνητά (Ξύλα, πέτρες, χαλίκια…) πάντα με βασικό γνώμονα τα είδη των ψαριών που θα διατηρήσουμε. Αφού γεμίσουμε το ενυδρείο και θέσουμε σε λειτουργία τα μηχανήματα, ακολουθούμε μια διαδικασία βιολογικής ωρίμανσης του συστήματος μας, πριν αρχίσουμε τη σταδιακή εισαγωγή των ψαριών στο ενυδρείο. Αυτή είναι μια διαδικασία που διαρκεί περίπου μία με δύο εβδομάδες.

Mexico_66

Το κυριότερο κριτήριο που διαχωρίζει τα είδη των ενυδρείων, είναι αν θα φιλοξενήσουν ψάρια γλυκού ή θαλασσινού νερού.

Σε ότι αφορά στα ενυδρεία γλυκού νερού, φροντίζουμε να επιλέγουμε ζώα τα οποία είναι συμβατά μεταξύ τους από άποψη συμπεριφοράς και επιθετικότητας, καθώς και να έχουν ίδιες απαιτήσεις στις συνθήκες του νερού που ζούνε καθώς και στη διατροφή τους. Αποφεύγουμε να βάζουμε στον ίδιο χώρο άγρια και ήμερα ψάρια ή ψάρια σαρκοφάγα με φυτοφάγα.

_dsc3946edited-w640h480

Τώρα σε ότι αφορά στα ενυδρεία του θαλασσινού νερού, επιλέγουμε αν θα στήσουμε ένα ενυδρείο μόνο με ψάρια (Fish Only) ή αν θα φιλοξενήσουμε κοράλλια και ασπόνδυλα μαζί με τα ψάρια μας.

hotel-aquarium-19

Ο καλύτερος τρόπος να στήσουμε ένα σωστό υδάτινο σύστημα και να αποφύγουμε τα λάθη που μπορεί να προκύψουν από την απειρία μας, είναι να συμβουλευτούμε ένα εξειδικευμένο κατάστημα στον τομέα των ενυδρείων. Με την κατάλληλη καθοδήγηση και την εμπειρία των ανθρώπων εκεί, η επιτυχία είναι δεδομένη!

a0388556d80c39fb061c2a6545ef9622

Τέλος η συντήρηση του ενυδρείου μας, απαιτεί τον λιγότερο χρόνο απ’ ότι οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο. Το καθημερινό τάισμα και μια τακτική μερική αλλαγή του νερού της τάξης του 30% ανά 15 ημέρες είναι τα βασικά για να κρατήσουμε το ενυδρείο μας σε καλή κατάσταση.

02_Malawi_Cichlid_Tank_1

Τι περιμένετε λοιπόν; Στο χέρι σας είναι να φέρετε τους τροπικούς υδροβιότοπους στο σαλόνι σας…


Λαδόπουλος Απόστολος
Ωκεανός Ενυδρεία
Λ. Βουλιαγμενης 307
Τηλέφωνο: 210-9751158
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.oceanaquariums.gr και τη σελίδα μας στο Facebook

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο Mybestfriend.gr

Κοινοποίηση:
Tags: