24 Αυγούστου, 2016

Ο καλύτερος… ακροατής του ανθρώπου! Μίλα στον σκύλο σου για να προοδεύσεις! (VIDEO)

Τα χαρίσματα των σκύλων είναι πολλά και μας το αποδεικνύουν καθημερινά. Εκείνο που ίσως κάποιοι δεν γνωρίζουν είναι ότι οι τετράποδοι φίλοι μας, πέρα από υπέροχοι σύντροφοι, είναι και από τους καλύτερους ακροατές. Όχι μόνο όταν τους λέμε τον πόνο μας, αυτό μάλλον το γνωρίζουμε καλά όλοι. Τι θα λέγατε όμως να τους βάλουμε στο αμφιθέατρο;

Αναφερόμαστε στους σκύλους ακροατές – και όχι δεν είναι εκείνοι με τα μεγάλα αυτιά. Όπως οι σκύλοι θεραπευτές, έτσι και αυτοί εκτελούν κοινωνικό έργο, πρόκεται για το εγχείρημα της Bonnie Auslander στο Αμερικάνιο Kogod Center.

dog_aud_1

“Με ποιόν σκύλο ακροατή θα κάνεις εξάσκηση;”

Οι συγκεκριμένοι σκύλοι βοηθούν τους φοιτητές να αναπτύξουν της γραπτές και προφορικές τους δεξιότητες. Κύριως στόχος τους είναι να βοηθήσουν τους εξεταζόμενους να ξεπεράσουν το άγχος τους!

Μέχρι τώρα, υπάρχουν μόνο ανέκδοτες έρευνες για το έργο των τετράποδων ακροατών. Η ανταπόκριση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα όμως, δεν πάει και άσχημα για κάτι τόσο καινούργιο. Το προηγούμενο εξάμηνο πραγματοποιήθηκαν περίπου δώδεκα συνεδρίες και έξι νέοι σκύλοι προσλήφθηκαν λόγω της ήρεμης προσωπικότητας τους και ανέλαβαν άμεσα δράση.

dog_aud_3

“Είναι πιο εύκολο να εξασκηθείς όταν το κοινό δεν σε κρίνει.”

Μια φοιτήτρια η οποία παρουσίασε την εργασία της μπροστά σε δύο σκύλους ακροατές, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, “Όταν κοιτάς τους σκύλους χαμογελάς. Σε βοηθούν να σταθείς κατά κάποιο τρόπο έξω από τη διαδικασία της παρουσίασης, να βγεις έξω από το άγχος που σου είχε αρχικά δημιουργηθεί.”

dog_aud_4

“Οι σκύλοι είναι καταπληκτικοί.”

Δύο άλλοι φοιτητές ανέφεραν ότι οι αντιδράσεις των σκύλων, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τους, τους βοήθησαν ώστε να εντείνουν τις κινήσεις τους με σκοπό να τους τραβήξουν την προσοχή, αλλά και να δυναμώσουν την ένταση της φωνής τους, για να είναι πιο ζωντανή η ομιλία.

Η αντίδραση ενός σκύλου ακροατή, βοηθά τον ομιλητή να διαμορφώσει την παρουσίαση του έτσι ώστε να διατηρεί έντονο το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια της. Επομένως, αν δείτε τον χαριτωμένο ακροατή σας να ξύνει το αυτί του με το πίσω πόδι ή να αποχωρεί από την αίθουσα, διαμορφώστε την παρουσίαση σας, ζωντανέψτε το λόγο σας, τραβήξτε την προσοχή… πάντα με μέτρο.

Δείτε το video:

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Πηγή: NY Times

Κοινοποίηση:
Tags: