12 Ιανουαρίου, 2017

ΝΤΡΟΠΗ! Σοκ προκαλεί θάνατος σκύλου στη Δράμα – Τον άφησαν δεμένο σε χωράφι στους -12 βαθμούς Κελσίου

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από τη Δράμα που εμφανίζουν παγωμένο ένα σκύλο τον οποίο ο ιδιοκτήτης του άφησε δεμένο στην αυλή του και έκθετο στον χιονιά και τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Αγίου Τρύφωνα Δράμας, όπου ο άνδρας είχε δέσει τον σκύλο σε ένα περιφραγμένο χωράφι. Στην περιοχή η θερμοκρασία το βράδυ φτάνει τους -12 βαθμούς Κελσίου.

Τον σκύλο εντόπισε περαστικός ο οποίος έκανε καταγγελία στην αστυνομία. Σύμφωνα με το zoosos.gr, στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.200 ευρώ (για απουσία ηλεκτρονικής σήμανσης και απουσία βιβλιαρίου υγείας), ενώ ο κτηνίατρος της Περιφέρειας, που έκανε την νεκροψία στη σορό του ζώου, διαπίστωσε – και κατέγραψε στην βεβαίωση του που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία – ότι αυτό το πλάσμα δεν πέθανε από το κρύο, αλλά πνίγηκε κρεμάστηκε από το σχοινί με το οποίο το είχαν δεμένο.

Όπως τονίζει το zoosos.gr, αυτό – η αιτία θανάτου δηλαδή – δεν αλλάζει σε τίποτα τις κατηγορίες σε βάρος του ιδιοκτήτη του καθώς η παθητική και η ενεργητική κακοποίηση (βάσει των νόμων 4039/2012 και 4235/2014) σε περίπτωση θανάτου ή βασανισμού ζώου έχουν τις ίδιες ποινές και το ίδιο διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί δικάσιμος και καθώς η κακοποίηση του σκυλιού είναι εξόφθαλμη μετά την καταδίκη – είτε αυτή έχει χρηματική ποινή, είτε είναι με ή χωρίς αναστολή – θα πρέπει να του επιβληθεί και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Έκκληση προς όλους! Φροντίστε τα αδέσποτα που κινδυνεύουν από το κρύο – Μας έχουν ανάγκη

Πηγή: iefimerida

Κοινοποίηση:
Tags: