11 Αυγούστου, 2016

Νάντια: Κινδυνεύει από ευθανασία, ο δήμος πιέζεται, ο χρόνος κυλάει… Τι γίνεται τώρα;

Εκατοντάδες ήταν οι κοινοποιήσεις για το θέμα της τρίχρονης Πιτ Μπουλίνας Νάντιας και το 4 μηνών κουταβάκι της Ποπάκι, τις τελευταίες ημέρες. Η ιστορία της που συγκίνησε τόσο, έγινε γνωστή πλην όμως το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε πολύ περιορισμένο.

Σε χθεσινή μας επικοινωνία για την πορεία της υπόθεσης, με την κυρία Μαρία Χουστουλάκη του Φιλοζωικού Σωματείου Ζωφόρος, πληροφορηθήκαμε πως παρ’ όλη την έκταση που έλαβε το θέμα, το ενδιαφέρον περιορίστηκε σε λίγες και αμφίβολης πρόθεσης προτάσεις, κυρίως λόγω του ότι η Νάντια είναι ένα καθαρόαιμο Pit Bull, μικρής ηλικίας.

Η εποχή που διανύουμε είναι από κάθε άποψη δύσκολη για υιοθεσίες ζώων, ωστόσο οι πωλήσεις παράνομες και μη παραμένουν σε ικανοποιητικά ποσοστά, δείχνοντας πέρα από κάθε αμφιβολία πως υπάρχει ενδιαφέρον γαι τα ζώα που χαρακτηρίζονται καθαρόαιμα. Στον δήμο Ηρακλείου Κρήτης, τα περιστατικά δεν αφήνονται στην τύχη τους, σύμφωνα με την κυρία Χουστουλάκη.

Ο δήμος που διαθέτει δικό του κυνοκομείο, προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να περιορίσει τα φαινόμενα εγκατάλειψης και προωθεί τις υιοθεσίες ζώων μέσα από την σελίδα του Κυνοκομείου. Η συνεργασία του με τα τοπικά σωματεία, είναι καλή αλλά δυστυχώς το ενδιαφέρον πολύ περιορισμένο και τα ζώα παραμένουν για καιρό στον χώρο αυτό. Το πρόγραμμα του δήμου που θεωρείται ένα από τα ελάχιστα που κινούνται σε αυτήν τη χώρα σκοντάφτει στο περιορισμένο ενδιαφέρον, στους περιορισμένους πόρους, στην κόπωση.

inside nadia

Οι νομοί της Κρήτης φέρουν – βάσει δημοσιευμάτων και στον διεθνή τύπο – μια θλιβερή πρωτιά στην κακοποίηση και εγκατάλειψη ζώων. Ακόμα και αν υπάρχει θέληση και ζήλος δεν μπορεί κανείς να καλύψει το κενό παιδείας και σεβασμού προς τα ζώα χωρίς τη βοήθεια της κεντρικής εξουσίας. Ο δήμος Ηρακλείου, ζήτησε και την αρωγή της Αστυνομίας προκειμένου να υπάρξει ένας έλεγχος και στα δεσποζόμενα ζώα, σε μία προσπάθεια να κλείσει η στρόφιγγα των εγκαταλείψεων και της κακής ιδιοκτησίας. Η Νάντια είναι προφανώς μια τέτοια περίπτωση ζώου που εγκαταλείφθηκε.

Όσον αφορά στις περιπτώσεις ζώων που περνούν από την διαδικασία της πενταμελούς επιτροπής και ύστερα από ένα χρονικό διάστημα κρίνεται αν πρέπει να περάσουν και από τριμελή, ο νόμος είναι σαφής. Μέχρι κάποια στιγμή να ελεγχθεί αν χρειάζεται αναθεώρηση, τα δεδομένα πρέπει να ακολουθούν τις νόμιμες διαδικασίες.

Σε αυτήν τη φάση λοιπόν η Νάντια και το Ποπάκι χρειάζονται όλη μας τη βοήθεια προκειμένου να μην περάσει στο τελικό στάδιο, όταν κληθεί να συνεδριάσει η τριμελής επιτροπή και περάσει και αυτό το χρονικό όριο της προθεσμίας που δίνεται. Προς τιμήν του ο Δήμος Ηρακλείου δείχνει την απαραίτητη ευαισθησία και πρέπει αυτό να γίνει σαφές, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να πειστούν και οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας και να σταματήσουν τις αυθαίρετες πρακτικές που κάποιοι υιοθετούν, με πρόσχημα την αδιαφορία των πολιτών.

Η Νάντια μας χρειάζεται ακόμα γιατί ο χρόνος κυλάει εναντίον της. Είναι 3 ετών υγιέστατη, ενεργητική, με μεγάλη διάθεση για παιχνίδι και με μεγάλη ανάγκη για ανθρώπινη παρουσία και αγάπη για να δείξει τον γλυκό της χαρακτήρα. Δίνεται για υιοθεσία σε άνθρωπο που καταλαβαίνει πως τα pit bull είναι ενεργητικά, αλλά όχι και επιθετικά από τη φύση τους!

Για να υιοθετήσετε την γλυκιά ανθρωποκεντρική Νάντια ή το 4 μηνών Ποπάκι επικοινωνήστε με το

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6979913007  (Φιλοζωικό Σωματείο Ζωφόρος Κρήτης)

Μήνυμα στη σελίδα του κυνοκομείου Ηρακλείου: https://www.facebook.com/KYNOKOMEIO-HRAKLEIOY-XARISTE-TOYS-ENA-SPITI-112541418622/

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Κοινοποίηση:
Tags: