16 Μαΐου, 2020

Μονόφθαλμο παγκ βοηθά συναισθηματικά το προσωπικό νοσοκομείου στο Μεξικό στη «μάχη» με τον κορονοϊό

Ένας σκύλος συναισθηματικής υποστήριξης, βοηθά τους εργαζόμενους υγείας στο νοσοκομείο της Πόλης του Μεξικού να αντιμετωπίσουν το στρες και την πίεση στη μάχη τους με την πανδημία του κορονοϊού.

Ο Χάρλεϊ, ένα μονόφθαλμο παγκ τριών ετών, βοηθά το προσωπικό στο νοσοκομείο «20 de Noviembre» στην Πόλη του Μεξικού, να προετοιμαστεί ψυχολογικά για το «πεδίο μάχης» του θαλάμου των ασθενών με COVID-19.

«Από την αρχή της αλληλεπίδρασης, παρατηρείται πως το προσωπικό χαλαρώνει, αλληλεπιδρά με τον σκύλο, επιπλέον ο σκύλος εισέρχεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας COVID-19, γίνεται μία παρέμβαση από την ομάδα ψυχικής υγείας που αποτελείται από ομαδική θεραπεία» αναφέρει η νευροψυχολόγος, Λουσία Λεντέζμα, η οποία είναι υπεύθυνη για τον σκύλο.

Γιατρός στη Νέα Υόρκη περιγράφει την τραγική κατάσταση με τον κορονοϊό στα νοσοκομεία
Ο Χάρλεϊ εκπαιδεύεται σχεδόν όλη του τη ζωή για να βοηθά ανθρώπους να διαχειριστούν συναισθηματικά δύσκολες καταστάσεις και μέχρι πρότινος συμμετείχε στη φροντίδα ασθενών με ψυχικές ασθένειες.

«Πώς μπορείτε να μη φτάσετε στο νοσοκομείο χαρούμενοι αφού συναντήσετε τον Harley το πρωί; Έτσι, καθώς φτάνετε πιο ήρεμοι, με καλύτερη διάθεση, τότε αυτό το είδος παρεμβάσεων μαζί με άλλα, που έχουμε επίσης παρατηρήσει, όπως η μουσική στους διαδρόμους, τα προγράμματα φροντίδας για όλους τους εργαζόμενους ήταν πραγματικά καλά μέτρα για εμάς» δηλώνει η ογκολόγος, Κάρλα Σεντέγιες.

Σκύλος θεραπείας βοηθά παιδιά – μάρτυρες σε υποθέσεις σεξουαλικής ή ενδοοικογενειακής βίας

Η Σεντέγιες θεωρεί αυτή την πρωτοβουλία μία «υπέροχη παρέμβαση», καθώς οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ζουν διαρκώς με τον φόβο της πιθανότητας να προσβληθούν από τον κορονοϊό.

Αυτό σε συνδυασμό με την ευθύνη που έχουν προς τους ασθενείς τους, «είναι κάτι το οποίο επηρεάζει όλο το προσωπικό του νοσοκομείου και όλα τα ιατρικά κέντρα που εξυπηρετούν αυτού του τύπου ασθενών και άλλους ασθενείς με χρόνιες ασθένειες».

 

Κοινοποίηση:
Tags: