5 Ιανουαρίου, 2017

Μια επίθεση – Πολλοί προβληματισμοί! Γιατί η φροντίδα των αδέσποτων μας αφορά!

Η φροντίδα και η ασφάλεια των σκύλων μας εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Η απόφαση να αποκτήσουμε ένα νέο μέλος στην οικογένεια μας είναι πολύ σημαντική και αφορά τόσο τη δική μας ζωή, όσο του τετράποδου αβοήθητου ζώου που θα έχουμε υπό την αιγίδα μας, όσο και του περίγυρου μας.

Χθες το πρωί, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα tharrosnews.gr, έλαβε χώρα ένα φρικτό συμβάν στον οικισμό Μυραίικα Κυπαρισσίας. Μια ηλικιωμένη γυναίκα βγήκε στην αυλή του σπιτιού της να ταϊσει τον σκύλο της και ένας άλλος σκύλος της επιτέθηκε.

Τα γεγονότα δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως, οπότε και αναμένουμε νεότερα από τον δήμο και την τοπική κοινωνία, ώστε να βγάλουμε τα συμπεράσματα από το συμβάν. Για καλή τύχη της γυναίκας, μια γειτόνισσα την εντόπισε, κάλεσε άμεσα το ΕΚΑΒ και την μετέφεραν άμεσα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Ωστόσο εκεί, επειδή τα τραύματα της θεωρήθηκαν σοβαρά την μετέφεραν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Στην περιοχή έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα τρόμου λόγω της άγριας επίθεσης του σκύλου, για τον οποίο δεν γνωρίζουμε αν είναι αδέσποτος ή όχι.

Ωστόσο, πρόκειται για ένα συμβάν που προβληματίζει, ενώ ταυτόχρονα εξοργίζει για διαφορετικούς σε πολλές περιπτώσεις λόγους. Πως όμως πρέπει να αντιληφθούμε το γεγονός; Μήπως πρέπει να σκεφτούμε πως αυτός ο σκύλος βρέθηκε στο δρόμο και γιατί είχε αυτή τη βίαιη συμπεριφορά;

Μια επίθεση τέτοιου είδους προφανώς δείχνει ένα τραυματισμένο ζώο, όχι απαραίτητα σωματικά, αλλά κυρίως “ψυχικά”. Αφορά σε μια συμπεριφορά ενός ζώου είτε τρομαγμένου, είτε πεινασμένου, είτε ακόμα και μαθημένου στην επίθεση και τη βία.

Όλα αυτά βεβαίως, και στις περισσότερες περιπτώσεις, προέρχονται και είναι απόρροια της δικής μας συμπεριφοράς. Η γυναίκα που έγινε το θύμα του συνόλου των βιωμάτων και της έξαρσης του σκύλου θα μπορούσε να είναι ακόμα και ένα παιδί και να είχε υποστεί ακόμα μεγαλύτερα τραύματα.

Οι σκύλοι όμως δεν βρίσκονται από μόνοι τους στο δρόμο. Κάποιοι άνθρωποι τους εγκαταλείπουν, κάποιοι τους κακοποιούν και οι σκύλοι φεύγουν από το σπίτι-φυλακή που βρίσκονται. Βιώματα που προκαλούν βίαιες συμπεριφορές.

Είναι στο χέρι μας να σταματήσουν τέτοια περιστατικά. Υπάρχουν σχεδόν σε όλους τους δήμους ή στις ευρύτερες περιοχές φιλοζωικές οργανώσεις, τις οποίες μπορούμε να συμβουλευτούμε, αλλά και να βοηθήσουμε. Οι σκύλοι μας μας χρειάζονται. Βοηθήστε τα αδέσποτα και παρόμοια περιστατικά δεν θα ξανά υπάρξουν.

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο Mybestfriend.gr

 

Κοινοποίηση:
Tags: