3 Μαρτίου, 2017

Μερικές συμβουλές για καθαρό μπολ! Τι πρέπει να προσέχουμε και ποιοι είναι οι κίνδυνοι!

Είναι αλήθεια πως δεν καθαρίζουμε συχνά τα μπολάκια του σκύλου μας. Μπορεί αυτή η κακή συνήθεια να αποτελέσει απειλή για την υγεία του;

Τα μπολ φαγητού και νερού αναπτύσσουν βακτήρια και μύκητες που μπορεί να αρρωστήσουν τον σκύλο μας. Θα τρώγατε από το ίδιο πιάτο για ένα μήνα χωρίς να το πλύνετε καθόλου; Φυσικά και όχι. Γιατί αναγκάζουμε τον σκύλο μας να το κάνει; Τα μπολάκια νερού και φαγητού του σκύλου πρέπει να πλένονται σε καθημερινή βάση.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι:

Είναι προτιμότερο να αγοράσουμε μεταλλικά ή πορσελάνινα μπολ. Τους ζεστούς μήνες, κυρίως, στα πλαστικά και κεραμικά μπολ αναπτύσσονται περισσότερα βακτήρια και μύκητες.

Η ανάγκη για καθημερινό καθαρισμό μεγαλώνει όταν ο σκύλος σας τρέφεται με κονσέρβα.

Μετά το σαπούνισμα ξεπλύνεται πολύ καλά τα μπολ ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα από το καθαριστικό που μπορεί να αναστατώσει το στομάχι του σκύλου μας.

Επίσης, αν μένετε στην εξοχή μην αφήνετε το μπολ του φαγητού έξω το βράδυ. Εάν υπάρχουν μέσα υπολείμματα τροφής, ποντίκια που μπορεί να μπουν στο μπολ είναι εύκολο να μεταδώσουν ασθένειες στον σκύλο σας.

Εκατοντάδες χιλιάδες σκύλοι προσβάλλονται κάθε χρόνο με E.coli από βρώμικα μπολ φαγητού και νερού.

Σύμφωνα με έρευνα του Canadian Veterinarian Journal το απλό ξέπλυμα δεν προσφέρει καμία προστασία. Γι’ αυτό προσοχή και δώστε βάση στην καθαριότητα των μπολ του σκύλου σας!

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο Mybestfriend.gr

Κοινοποίηση:
Tags: