22 Νοεμβρίου, 2016

Μερικά βήματα για να βρείτε το σωστό όνομα! Διαβάστε με προσοχή…

Από τις πιο σημαντικές στιγμές και αποφάσεις… το όνομα! Τι όνομα θα δώσετε στον αγαπημένο σας τετράποδο φίλο;

Ξεκινήστε με τα παρακάτω βασικά βήματα, που ίσως σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις αρχικές δυσκολίες. Δεν είναι σπαζοκεφαλιά, ούτε τόσο δύσκολο όσο φαίνεται αρχικά, χρειάζεται όμως να σκεφτείτε λίγο πρακτικά. Ας ξεκινήσουμε…

2

Μικρό όνομα
Ιδανικά, τα ονόματα σκύλων μας θα πρέπει να είναι μονοσύλλαβα ή δισύλλαβα και να περιέχουν κάποιο εύηχο σύμφωνο. Κι αυτό για να καταλαβαίνει εύκολα και γρήγορα ότι τον καλούμε! Αλλά και για εμάς, να μη δυσκολευόμαστε κάθε φορά θα προφέρουμε το όνομά του. Δεν μπορείς να ονομάσεις τον σκύλο σου Θρασύβουλο, δηλαδή μπορείς, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικό και σίγουρα θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο για να το μάθει…

1

Ονόματα εντολών
Προσοχή, μην επιλέξετε όνομα που παραπέμπει σε κάποια εντολή, εκεί θα μπερδευτείτε και οι δυο! Οι σκύλοι δεν αναγνωρίζουν την ακριβή σημασία της λέξης αλλά αντίθετα αντιλαμβάνονται τη λέξη με βάση τη συχνότητα! Οπότε, αν χρησιμοποιήσετε την εντολή μη, μην δώσετε το όνομα Μίμης!

4

Με βάση το σύμφωνο
Είναι έξυπνο να του δώσετε ένα όνομα που να αρχίζει με ένα σύμφωνο «επιβλητικό». Λέγοντας επιβλητικό εννοούμε, τα κ, π, ρ, μπ, ντ, σ, για παράδειγμα. Στο άκουσμά του, θα τρέξει προς το μέρος σας.

Θα το καλείτε δημόσια
Κάποιοι δίνουν στα σκυλιά τους αστεία ονόματα και όταν βρίσκονται μέσα στον πλήθος διστάζουν να καλέσουν τον σκύλο τους, αφού ντρέπονται και οι ίδιοι! Επίσης, μην χρησιμοποιήσετε κάποιο όνομα που έχει διφορούμενη σημασία. Επίσης, σκεφτείτε πως σ’ ένα πάρκο σκύλων, ένα κοινό και συνηθισμένο όνομα μπορεί να φέρει μπροστά σας πολλούς διαφορετικούς σκύλους.

3

Κάντε τεστ
Μπορείτε να τεστάρετε το όνομα για κάποιες μέρες μέχρι να το επιλέξετε. Παρατηρήστε τις αντιδράσεις του σκύλου σας και αποφασίστε! Πώς του φαίνεται; Του ταιριάζει; Το αγνοεί..; Μήπως δεν ταιριάζει και σ’ εσάς; Βρείτε κάτι άλλο που να αρέσει και στους δυο! Απλά αποφασίστε σχετικά γρήγορα γιατί στο τέλος δεν θα έχει κανένα όνομα ο σκύλος σας!

6

Ό,τι και να σας προτείνουν, το όνομα του σκύλου σας είναι θέμα προσωπικού γούστου και της στιγμής.. είναι θέμα υποκειμενικό! Μην επηρεαστείτε από κανέναν, μόνο από τον ίδιο σας τον σκύλο!

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

 

Κοινοποίηση: