1 Σεπτεμβρίου, 2016

Μεγάλωνε στην αυλή ενός σπιτιού! Δέκα μηνών πίθηκος σώθηκε από τον γείτονα του! (ΦΩΤΟ)

Την βρήκε στην αυλή του γείτονα του, ταλαιπωρημένη και φοβισμένη. Η κατάσταση της ήταν ανησυχητική και έπρεπε να απομακρυνθεί άμεσα από εκεί. Μόλις δέκα μηνών ο θυληκός πίθηκος, μεγάλωνε σε λάθος περιβάλλον. Η ζωή όμως της επιφύλασσε μια έκπληξη…

Τυχαία την εντόπισε ένας γείτονας και ευτυχώς έπεισε τον άνθρωπο που την κρατούσε δεμένη στην αυλή του, να την πάρει από εκεί και να την μεταφέρει σε ένα μέρος όπου θα την πρόσεχαν και θα μεγάλωνε όπως θα έπρεπε από την αρχή της ζωής της.

Η ιστορία έλαβε χώρα στο Cameroon και η μικρή Jenny, όπως τελικά βαφτίστηκε, μεταφέρθηκε στο Ape Action Africa. Οι άνθρωποι που την παρέλαβαν αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι μια “έκπληξη” έφτασε στα χέρια τους, μια “μικρή θλιμμένη μπάλα”.

2

Η μικρή Jenny, ήταν τόσο φοβισμένη που στεκόταν κουλουριασμένη πάνω σε μια κουβέρτα μέχρι να νιώσει ασφάλεια. Δεν ένιωθε καθόλου άνετα με την ανθρώπινη παρουσία και οι γοφοί της ήταν πληγωμένοι, από το σχοινί που την είχαν δεμένη.

3

Μόλις κατάλαβε ότι δεν κινδύνευε, ηρέμησε και αφέθηκε στην προστασία των διασωστών της.

4

Την μετέφεραν στο καταφύγιο, όπου βρίσκονταν και οι υπόλοιποι χιμπατζήδες, όμως δεν φάνηκε να νιώθει άνετα ούτε με την ιδέα να ακολουθήσει το είδος της.

1

Οι διασώστες ανέφεραν ότι “Δεν θα καταφέρουμε ποτέ να αντικαταστήσουμε όσα έχει χάσει, όμως ελπίζουμε ότι θα της προσφέρουμε μια ζωή γεμάτη αγάπη και συντροφιά από το είδος της.”

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Πηγή: The Dodo

Κοινοποίηση:
Tags: