2 Νοεμβρίου, 2016

Με αρθριτικά, πρεσβυωπία και πολλή… αγάπη! Μια παρέα ηλικιωμένων σκύλων που θα λατρέψετε! (ΦΩΤΟ)

Μπορεί να μην βλέπουν καλά, να έχουν προβλήματα με τα δόντια τους, ίσως και τα αρθριτικά να τους έχουν χτυπήσει την πόρτα, όμως, δεν έχει υπάρξει καλύτερη συντροφιά, ειδικά αν είστε του σπιτιού και του ύπνου. Αυτή η παρέα σκύλων είναι έτοιμη για… τα λουτρά της Αιδηψού!

Συνήθως, όταν σκεφτόμαστε να υιοθετήσουμε ένα σκυλάκι στο μυαλό μας έχουμε ένα χαριστωμένο τροφαντό κουτάβι. Ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτή η νοοτροπία και να σκεφτούμε τα οφέλη που θα έχουμε αν μέλος της οικοφένειας μας γίνει ένας συντροφικός ηλικιωμένος σκύλος. Ακόμα πιο σημαντικό όμως, είναι να συνειδητοποιήσουμε πόσο ευεργετικό θα είναι για τον ίδιο τον σκύλο η δική μας φροντίδα και η αγάπη που θα λάβει, σε μια ηλικία που τόσο το έχει ανάγκη.

3

Αυτή η παρέα απαρτίζεται από 4 ηλικιωμένα τσιουάουα. Τα υιοθέτησε η Julie Docherty και έχουν γίνει μια πραγματικά αχτύπητη ομάδα! Τα ονόματα αυτών: Momo, Choli Churro, Paloma Linda και Benito!

1

Ο πειρατής παραπάνω είναι ο Momo και είναι ο πρώτος κύριος που υιοθέτησε η Docherty. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, όπως η ίδια μαρτυρά χαριτολογώντας. Τον έσωσε από ένα καταφύγιο στο οποίο προορίζονταν για ευθανασία. Είναι 11 χρονών, έχει εμφανώς περιορισμένη όραση, είναι όμως γλυκύτατος και γεμάτος αγάπη!

2

Ύστερα από τον Momo, τα επόμενα χρόνια, ήρθαν και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας! Τα μικρόσωμα τσιουάουα μπορεί να ζήσουν μέχρι και 18 χρόνια. Οι πολύτιμοι σύντροφοι της Docherty βρίσκονται κοντά στην τελευταία 5ετία της ζωής τους. Αλλά ίσως και πιο σημαντική, καθώς η υγεία τους είναι εύθραστη και χρειάζονται φροντίδα.

4

Το κάθε ένα από αυτά είναι ξεχωριστό. Έχει τη δική του θέση στην ομάδα. Η Paloma που βλέπετε παραπάνω είναι ο αρχηγός και ως αρχηγός της αξίζει τουλάχιστον ένα πορτραίτο αλά Φρίντα Κάλο.

5

Ο Momo είναι ο δημοσιοσχετίστας, κοινωνικός και αγαπησιάρης – κυρίως με τους ανθρώπους.

6

Ο Choli είναι ο κωμικός, τα χρόνια δεν τον πτοούν, είναι η ψυχή της παρέας!

7

Όσο για τον Benito, αυτός είναι χαλαρός τύπος, που ξαπλώνει τα μεσημέρια, ίσως και τα απογεύματα, μα σίγουρα δυσκολεύεται με το πρωινό ξύπνημα.

8

Σίγουρα έχουν αρχίσει να δημιουργούνται δεύτερες σκέψεις στο μυαλό σας. Μα φυσικά. Η παρέα των ηλικιωμένων σκύλων της Docherty είναι αξιολάτρευτη! Μερικά “θετικά” που έχει η υιοθεσία ενός σκύλου μεγάλου σε ηλικία είναι ότι λατρεύει τον ύπνο. Δεν του αρέσουν οι αμέτρητες βόλτες και προτιμά να αράζει στον καναπέ, το μαξιλάρι, το κρεβάτι, στα πόδια σας ή στο χαλάκι του.

9

Είναι ήρεμοι και αγαπούν τις αγκαλιές και τα χάδια. Έχουν τη σοφία της ζωής, κατέχουν τη γνώση της αγάπης και θα σας είναι ευγνώμονες που τους φροντίζετε και τους χαρίζετε το χώρο, τον χρόνο  και την παρουσία σας.

10

Δεν λέμε ότι είναι εύκολο, όπως είπαμε και παραπάνω η υγεία τους είναι εύθραυστη και θέλουν προσοχή, όμως η αγάπη που χαρίζουν αυτές οι μουσούδες είναι ασύγκριτη!

11

Μπορεί οι Momo, Choli Churro, Paloma Linda και Benito να γνωρίστηκαν με καθυστέρηση σε αυτή τη ζωή, όμως έχουν γίνει αχώριστοι και απολαμβάνουν τη συντροφιά ο ένας του άλλου!

Επιμέλεια: MBF

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Πηγή: The Dodo

Κοινοποίηση:
Tags: