22 Νοεμβρίου, 2016

Κωμωδία ή θρίλερ; Τι βλέπουν οι σκύλοι μας στην τηλεόραση, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Πόσες φορές έχει τύχει να παρακολουθείτε κάτι στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή και ο σκύλος σας να κοιτάζει επίμονα την οθόνη; Άραγε παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη της ταινίας ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Τι πραγματικά βλέπουν οι τετράποδοι φίλοι μας;

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε όσα βλέπουν οι άνθρωποι και σε εκείνα που εντοπίζουν οι σκύλοι μας. Η βασική μας διαφορά είναι στην αντίληψη των χρωμάτων, εμείς βλέπουμε μεγαλύτερο φάσμα χρωμάτων σε σχέση με τους σκύλους, που περιορίζονται στις αποχρώσεις του κίτρινου και του μπλε.

Κατά τα άλλα βλέπουν όσα και εμείς, μάλιστα εντοπίζουν ορισμένες εικόνες πολύ πιο γρήγορα. Ύστερα από έρευνες που  έγιναν, διαπιστώθηκε ότι οι σκύλοι ξεχωρίζουν άλλους σκύλους όταν παρακολουθούν μια ταινία για παράδειγμα, ακόμα και αν βρίσκεται ανάμεσα σε πλήθος ανθρώπων ή άλλων ζώων.

tv2

Δεν με αφήνει να αλλάξω κανάλι και έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι…

Σε κάποιες περιτώσεις, μπορεί να δούμε το σκύλο μας να γαβγίζει στην εικόνα που βλέπει. Γιατί απορείτε; Πόσες φορές εσείς δεν σηκώσατε το χέρι και φωνάξατε μπροστά στην οθόνη; Αγανακτήσατε με αυτό που βλέπατε ή γελάσατε με κάτι αστείο; Έτσι και ο πιστός φίλος του ανθρώπου αντιδρά σε κάτι που του φαίνεται ενδιαφέρον.

Ωστόσο, κάποιοι σκύλοι που δρουν περισσότερο με την αίσθηση της όσφρησης του, συνήθως αδιαφορούν για την τηλεόραση, καθώς δεν τους εγείρει ιδιαίτερα την περιέργεια. Ειδικοί αναφέρουν επίσης, ότι αν φύγουμε από το σπίτι και αφήσουμε την τηλεόραση ανοιχτή – όπως πολλοί κάνουν – για να κρατάει “συντροφιά” στον σκύλο μας, καλό είναι να αφήσουμε και τον ήχο ανοιχτό.

tv

Αυτά τα ποπ κορν γιατί αργούν τόσο;

Επειδή, όπως αναφέραμε παραπάνω, η αντίληψη των σκύλων είναι ανεπτυγμένη και έχουν τη δυνατότητα να ξεχωρίζουν το είδος τους, αλλά και άλλα ζώα στην τηλεόραση, ακόμα και αν δεν τα έχουν ξαναδεί, προτιμούν προγράμματα που να πρωταγωνιστούν είτε σκύλοι, είτε άλλα ζώα.

tv3

Είδες που μοιάζουμε! Κι εσάς σας αρέσουν τα παιχνίδια με τις μπάλες!

Επίσης, οι αγαπημένοι μας σύντροφοι παρακολουθούν την οθόνη με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι εμείς. Οι άνθρωποι μπορεί να κάθονται ώρες ακίνητοι, μασουλώντας ποπ κορν ή κάτι άλλο, όμως οι σκύλοι μας δεν έχουν τις ίδιες συνήθειες. Χρειάζονται χώρο να ξεπιάνονται, να κάνουν μια μικρή βόλτα γύρω από τον καναπέ για παράδειγμα ή να πάνε σε ένα άλλο δωμάτιο και να ξαναέρθουν, ενώ συνηθίζουν να κολλάνε τη μουσούδα τους στην οθόνη.

dog_tv

Μόνο ντοκυμαντέρ και εκπαιδευτικά προγράμματα για εμένα.

Για όσους ενδιαφέρονται, έχει δημιουργηθεί στην Αμερική ειδικό κανάλι για σκύλους, το DogTV – το οποίο μπορείτε να βρείτε διαδικτυακά – και στο οποίο θα βρείτε εκπομπές εδικά διαμορφωμένες για σκύλους, κάθε ώρα της μέρας όλη την εβδομάδα.

Βεβαίως, είναι σαφέστατο ότι οι σκύλοι μας προτιμούν μια μεγάλη βόλτα, απ’ ότι μια ώρα μπροστά στην  οθόνη. Οπότε καλό είναι να σκεφτούμε τις πραγματικές τους ανάγκες και όχι μόνο ό, τι βολεύει το δικό μας πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Κοινοποίηση:
Tags: