24 Ιουλίου, 2020

Κίνα: Καμήλα διένυσε 100 χιλιόμετρα για να επιστρέψει στους παλιούς ιδιοκτήτες της

Ιστορίες με σκυλιά που περπάτησαν χιλιόμετρα για να επιστρέψουν στο σπίτι σου έχουμε ακούσει πολλές. Πόσες φορές όμως ακούσατε να κάνει το ίδιο μία καμήλα;  Στην Κίνα, καμήλα που οι ιδιοκτήτες της την πούλησαν, ξεκίνησε ένα μοναχικό ταξίδι στην έρημο για να ξαναβρεί τους παλιούς της ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η γέρικη καμήλα είχε διανύσει περισσότερα από 100 χλμ. μονάχο του μέσα στην έρημο, προτού εντοπιστεί από έναν βοσκό, που την πήρε σπίτι του και ειδοποίησε τους παλιούς της ιδιοκτήτες. Το πιστό ζώο ήταν εξαντλημένο και καλυμμένο με ουλές όταν τελικά συνάντησε την παλιά του οικογένεια.

Τις συγκινητικές εικόνες της επανένωσης της πιστής καμήλας με τα αφεντικά της δημοσίευσε η εφημερίδα «Bayan Nur Daily», με τις χαρούμενες στιγμές να λαμβάνουν χώρα στην Μπαγιανούρ της δυτικής Μογγολίας, στην Κίνα.

Σύμφωνα με την «Daily Mail», το ζευγάρι είχε πουλήσει το ζώο τον περασμένο Οκτώβρη σε έναν κτηνοτρόφο με καμήλες.

Όμως, το ηλικιωμένο ζώο το έσκασε από τον καινούριο του ιδιοκτήτη οκτώ μήνες μετά, για να βρει τελικά την παλιά του οικογένεια στις 27 Ιούνη, σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές.

Μέσα σε επτά μέρες περπάτησε πάνω από 100 χιλιόμετρα μέσα στην έρημο και τραυματισμένο εντοπίστηκε από έναν βοσκό, που το παρέδωσε στο παλιό του σπίτι.

«Δεν θα της κάνουμε τίποτα. Δεν θα την πουλήσουμε για οτιδήποτε» είπε το ζευγάρι των ιδιοκτητών της καμήλας, λέγοντας πως θα κρατήσουν κοντά τους την καμήλα και θα την αφήνουν να ζει ελεύθερη στην περιοχή.

Κοινοποίηση:
Tags: