25 Ιουλίου, 2020

Και δεύτερο περιστατικό από τσίμπημα δηλητηριώδους αράχνης. Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το 10 μηνών κοριτσάκι

Δηλητηριώδης αράχνη τσίμπησε μια γυναίκα σε ορεινό χωριό της Τριταίας, ενώ έκανε αγροτικές εργασίες. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό με τσίμπημα αράχνης καθώς προηγήθηκε το περιστατικό σε περιοχή της Αμφιλοχίας, με το 10 μηνών κοριτσάκι που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας.

Το κοριτσάκι το είχε τσιμπήσει αράχνη τα ξημερώματα της Πέμπτης  και οι γονείς του το πήγαν στο νοσοκομείο. Από τους θεράποντες ιατρούς κρίθηκε απαραίτητη η άμεση χορήγηση αντιαραχνικού ορού. Μάλιστα στήθηκε ολόκληρη γέφυρα μεταξύ Αθήνας – Πάτρας για να φτάσει έγκαιρα το συγκεκριμένο φάρμακο.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Πάτρας ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρα,ς Ανδρέας Ηλιάδης «…η χορήγηση του φαρμάκου ήταν μονόδρομος για να σωθεί η ζωή του παιδιού. Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και ευεργετικά…»

Οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του βρέφους.

Την ίδια στιγμή, από αράχνη τσιμπήθηκε και μια γυναίκα σε ορεινό χωριό της Τριταίας, καθώς έκανε αγροτικές εργασίες. Η γυναίκα ένιωσε το τσίμπημα, αλλά δεν έδωσε μεγάλη σημασία. Παίρνοντας όμως στη συνέχεια το αυτοκίνητο για να επιστρέψει στην Πάτρα, έχασε τις αισθήσεις της.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τη μετέφερε στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου η γυναίκα πέρασε δύσκολες ώρες, καθώς χρειάστηκε να περιμένει το αντίδοτο από την Αθήνα που θα εμπόδιζε την επέκταση του δηλητηρίου που είχε δεχθεί από την αράχνη. Ευτυχώς τελικώς όλα πήγαν καλά και η γυναίκα σώθηκε.
Όλες οι αράχνες διαθέτουν δηλητήριο. Κάποια είδη έχουν ισχυρό, αλλά τα περισσότερα είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο.

Κοινοποίηση:
Tags: