5 Φεβρουαρίου, 2020

Κάθε ζώο αξίζει μια οικογένεια- Βάλτε τέλος στα αδέσποτα

Κανένα ζώο δεν επέλεξε να γεννηθεί ή να πεταχτεί στο δρόμο από ασυνείδητους  που άφησαν το σκυλί τους να γεννήσει και πέταξαν τα κουτάβια σε κάδο ή πήγαν διακοπές και εγκατέλειψαν στο δρόμο το σκυλί τους.

Της: Έπη Τρίμη

Τα ζώα όπως πάντα λέω έχουν συναισθηματική νοημοσύνη συνεπώς νιώθουν πόνο, απώλεια, στέρηση, φόβο, εγκατάλειψη και αρκετές φορές παθαίνουν όπως εμείς μελαγχολία.

Αναρωτιέμαι πολλές φορές όταν βλέπω τα μάτια ενός σκύλου πώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν νιώθουν μέσα στην ψυχή τους μια γλύκα και μια συμπάθεια για τις ψυχές αυτές. Αυτά τα μάτια λένε τα πάντα. Όταν είναι χαρούμενα τα τετράποδα είναι φωτεινά και γελάνε ενώ στα αδέσποτα διακρίνεις μια μελαγχολία και την έκδηλη επιθυμία στο βλέμμα τους να τα πάρεις σπίτι σου και να τα προστατέψεις.

Μην προσπερνάτε αδιάφορα μια αθώα ψυχούλα. Ακόμη και αν δεν έχετε μαζί σας μια κονσέρβα ή λίγη ξηρά τροφή τουλάχιστον αγοράστε τους μια τυρόπιτα ή ένα σουβλάκι. Φυσικά δεν είναι η ιδανική τροφή αλλά τα περισσότερα είναι τόσο πεινασμένα που το βλέπουν ως μάνα εξ ουρανού. Προσπαθήστε στο αυτοκίνητό σας να έχετε λίγη ξηρά τροφή και ένα παλιό τάπερ και ένα μπουκάλι νερό. Δεν κοστίζει ιδιαίτερα και είναι βέβαιο πως είτε πιστεύετε στον Θεό, είτε όχι μια ανώτερη δύναμη σας ευχαριστεί για την καλή σας πράξη ταΐζοντας και ποτίζοντας μια ψυχή που είναι ανυπεράσπιστη και στο έλεος του τέρατος που λέγεται άνθρωπος.

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι πλούσιος για να υιοθετήσει ένα σκύλο. Χρειάζεται όμως να έχει μια πλούσια καρδιά γεμάτη συμπόνια.

Στα πέτρινα χρόνια της κρίσης έχει τύχει στο κέντρο της Αθήνας να δω αρκετούς αστέγους που έχουν δίπλα τους το σκυλί τους. Κανένας απ’ αυτούς δεν τα εγκατέλειψε όπως και τα ίδια συμβιβάστηκαν να ζεσταίνουν με το χνώτο τους και τη ζεστασιά του κορμιού τους τον αγαπημένο τους κηδεμόνα.

Ίσως ακούγομαι ρομαντική και υπερβολικά τρυφερή αλλά πιστέψτε με πως ένα σκυλί όπως και μια γάτα έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για τον άνθρωπο και είναι μια σχέση που εσείς κερδίζετε πολύ περισσότερο καθώς κάνετε καλό στην υγεία σας και στη ψυχή σας.

Η παρουσία και η φροντίδα ενός ζώου σας κάνει να ξεχνάτε τα δικά σας βάσανα καθώς ξέρουν πότε να σας αγκαλιάσουν, να σας γλύψουν το χέρι ή το πρόσωπο και να ζεστάνουν τη δική σας πονεμένη καρδιά.

Μην τα χτυπάτε στο δρόμο, μην τους δίνετε φόλες. Ο πόνος είναι αφόρητος και ο θάνατός τους μαρτυρικός. Σκεφτείτε πόσο δραματικός θα ήταν ο δικός σας θάνατος αν κάποιο ον ισχυρότερο από τον άνθρωπο έβγαζε το άχτι του πάνω σας βασανίζοντάς σας , βάζοντας κροτίδες στο στόμα σας για να σπάσει πλάκα, κόβοντας το πόδι σας, πατώντας σας με ένα αυτοκίνητο, κρεμώντας  σας σε ένα δέντρο και πάει λέγοντας.

Δώστε αγάπη και αυτομάτως θα καταλάβετε πως το σύμπαν σας το ανταποδίδει…

 

Κοινοποίηση:
Tags: