22 Αυγούστου, 2016

Καλώς ήρθατε στη ζώνη του Λυκόφωτος… Βλέπουν οι σκύλοι τα φαντάσματα; (ΦΩΤΟ)

Όλοι όσοι έχουν σκύλο το έχουν ζήσει κάποια στιγμή! Να δουν τον αγαπημένο τους φίλο να κοιτά επίμονα το… κενό! Και αναρωτιέσαι, κοιτάζει πράγματι το κενό ή μήπως έχει την “έκτη αίσθηση” και βλέπει εκείνο που εσύ δεν βλέπεις;

Γράφει η Ευανθία Πιτσόλου

Σύμφωνα με το Animal Planet, πολλοί από όσους έχουν σκύλο στο σπίτι τους, πιστεύουν ότι αυτή η “έκτη αίσθηση” προέρχεται από το γεγονός ότι η αντίληψη των τετράποδων φίλων τους είναι εντονότερη από ότι των ανθρώπων.

Ωστόσο, είναι κάπως περίεργο να βλέπεις τον σκύλο σου να κοιτάζει επίμονα ένα συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο δεν υπάρχει τίποτα… πόσο μάλλον όταν αρχίσει να γαυγίζει σε αυτό το τίποτα!

SUoqact-600x448

Το ερώτημα αν πράγματι οι αγαπημένοι μας φίλοι έχουν υπερφυσικές ικανότητες έχει απασχολήσει τους επιστήμονες, οι οποίοι έχουν διεξάγει ειδικές έρευνες επ’ αυτού.

Οι απίστευτες ικανότητες της ακοής και της όσφρησης τους, μας είναι ήδη γνωστές, ένας σκύλος μπορεί να μυρίσει από 1.000 ως 10.000 φορές καλύτερα από έναν άνθρωπο, ενώ μπορεί να ακούσει σε πολύ διαφορετικές συχνότητες που ούτε τις φανταζόμαστε.

dexter-one-ear-up2

Ενώ δεν είναι λίγες και οι ιστορίες σκύλων που αντιλαμβάνονται ασθένειες ή την απώλεια ενός μέλους της οικογένειας. Έχουμε δει μάλιστα περιπτώσεις που αποδεικνύουν  περίτρανα ότι είναι οι καλύτεροι μας φίλοι. Σκύλοι που στέκονται δίπλα σε κρεβάτια νοσοκομείου, είτε ακόμα να ακολουθούν τον άνθρωπο που τους μεγάλωσε μέχρι την τελευταία του κατοικία.

436062--d5b51cdb-87e7-4121-b9d0-2e771a56c3cb-poster

Η ψυχολόγος σκύλων Marti Miller πιστεύει ότι τόσο οι άνθρωποι όσο και οι σκύλοι έχουμε την έκτη αίσθηση που μας συνδέει με το “ανεξήγητο”. Ουσιαστικά εκείνο που θέλει να μας πει ο Miller είναι ότι οι σκύλοι ελεύθεροι από ιδεοληψίες δεν έχουν άποψη τι είναι “σωστό ή λάθος” στο περιβάλλον και έχουν ανοιχτούς διαύλους στην έκτη αίσθηση, σε αντίθεση με εμάς που η κριτική σκέψη μας “μπλοκάρει”.

ghost2-600x248

Πολλές φορές τα κατοικίδια μας έχουν προειδοποιήσει για κάτι που πρόκειται να συμβεί, ακόμα και αν εμείς δεν μπορέσαμε προς στιγμή να καταλάβουμε την περίεργη συμπεριφορά τους, όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις σεισμού.

640px-nico_looks_at_himself-600x450

Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που δεν έχουμε κοινό κώδικα επικοινωνίας, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να νομίζουμε ότι γαυγίζουν χωρίς λόγο, κοιτάζουν το κενό ή στριφογυρίζουν αναίτια. Που να ξέραμε όμως ότι μπορεί να βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη και ο αγαπημένος μας σκύλος να έχει στριμώξει σε κάποια γωνία ένα πνεύμα ή μια οντότητα που εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε, όπως ισχυρίζεται η Miller.

ghost3

Είτε δούμε τον σκύλο μας να γαυγίζει στο κενό επειδή ανακάλυψε κάποια μεταφυσική ενέργεια, είτε τον βρούμε απλά να γαυγίζει γιατί μύρισε κάποια λιχουδιά, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι σκύλοι είναι υπέροχα πλάσματα και όταν συμπεριφέρονται σαν υπερήρωες γίνονται ακόμα πιο cool!


Ευανθία Πιτσόλου

Συντάκτρια mybestfriend.gr

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Πηγή: Animal Planet

Κοινοποίηση:
Tags: