2 Ιουλίου, 2020

Καλαμάτα: Συζήτηση για τα αδέσποτα ζώα από τον ΦΟΚ

Ανοιχτή συνάντηση – συζήτηση διοργανώνει ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας, την Παρασκευή( 3 Ιουλίου ) στις 20:00 μ.μ. στο γραφείο του, (Nέδοντος & Μακεδονίας – ξύλινο σπιτάκι) για όσους πολίτες ενδιαφέρονται για ένα παραγωγικό διάλογο πάνω στο θέμα των αδέσποτων ζώων.

Στόχος της συνάντησης είναι η αναζήτηση λύσεων στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν με τα αδέσποτα ζώα αλλά και η ενημέρωση για τις δράσεις και τις ανάγκες του Φιλοζωικού Ομίλου.

Μέσα στην οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζουμε πρέπει να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε και αυτά τα πλάσματα και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ζωή και για αυτά αλλά και για εμάς.
Αυτοί που τα αγαπούν, αυτοί που δεν τα θέλουν, αλλά και εκείνοι που είναι αδιάφοροι απέναντι στα αδέσποτα ζώα σίγουρα συμφωνούν σε ένα πράγμα: δεν μπορούν να ζουν τα ζώα στους δρόμους σε άθλιες συνθήκες.

Η προσπάθεια του Φιλοζωικού είναι, μέσα από το διάλογο να βρεθούν λύσεις και με τη βοήθεια, τη στήριξη και τη συνεργασία όλων να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή στο θέμα των αδέσποτων.

Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας (Φ.Ο.Κ.)

Ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας είναι αναγνωρισμένο φιλοζωικό σωματείο από το 1996. Σύμφωνα με το καταστατικό του δραστηριοποιείται στον τομέα της περισυλλογής, διάσωσης και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων του Δήμου Καλαμάτας και όχι μόνο.

Κάθε χρόνο περιθάλπει, σιτίζει, εμβολιάζει, στειρώνει και προωθεί για υιοθεσία περίπου 500 αδέσποτα ζώα (κυρίως σκύλους και γάτες). Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό και βασίζει την λειτουργία του στις εισφορές των μελών του και στις εισφορές τρίτων. Ένας σύλλογος που αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές. Γι’ αυτό ακόμη και 1€ είναι χρήσιμο για την φροντίδα των ζώων.

Στόχος του σωματείου μας είναι, «Ένα σπίτι και μια οικογένεια για κάθε αδέσποτο» και «Να μάθουμε να συμβιώνουμε με όλα τα πλάσματα που υπάρχουν γύρω μας. Είναι και δικός τους αυτός ο κόσμος!»

Κοινοποίηση:
Tags: