9 Σεπτεμβρίου, 2016

Ιταλία: Εφτάψυχος γάτος ανασύρεται ζωντανός από τα ερείπια 15 μέρες μετά τον σεισμό! (VIDEO)

15 μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6.1 ρίχτερ στην Κεντρική Ιταλία, η γη συνεχίζει να τρέμει αλλά και να “γεννά” ελπίδα. Στα ερείπια γκρεμισμένου σπιτιού στην πόλη Αματρίτσε, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την επιχείρηση εντοπισμού και φέρνουν στην επιφάνεια μία ακόμα ζωή…

Κανονικά συνεχίζεται σε καθημερινή βάση η επιχείρηση εντοπισμού ανθρώπινων σωρών στα ερείπια των ισοπεδομένων κτιρίων. Η χτεσινή ημέρα ήταν η ημέρα σωτηρίας μιάς ζωής, που κατάφερε να επιζήσει για 15 ολόκληρες μέρες κάτω από τα χαλάσματα!

cat rubble

Ο εφτάψυχος γάτος Πιέτρο εντοπίστηκε ζωντανός, αλλά με σοβαρή αφυδάτωση και σπασμένη γνάθο και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική σε κοντινή πόλη για πρώτες βοήθειες και νοσηλεία. Οι πυροσβέστες τις τελευταίες μέρες έχουν το θλιβερό καθήκον της ανάσυρσης πτωμάτων και εύχονται ολόψυχα να τα καταφέρει, καθώς αυτό θα είναι η μοναδική ευχάριστη είδηση, που θα τους δώσει ελπίδα και κουράγιο να συνεχίσουν το δύσκολο έργο τους.

cat saved2

Μπορεί να λέμε πως οι γάτες είναι εφτάψυχες, όμως είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στην αφυδάτωση και αν ένας γάτος, που επέζησε χωρίς νερό και τροφή 15 μέρες τα καταφέρει, τότε ποιος ξέρει, ίσως τα χαλάσματα να κρύβουν ακόμα την ελπίδα. Οι Ιταλοί διασώστες δεν έχουν κάνει μέχρι στιγμής διακρίσεις στο έργο τους. Από την ημέρα του σεισμού έχουν αναφερθεί πάνω από 900 επιτυχείς διασώσεις ζώων και πολλές οικογένειες είχαν την τύχη, μέσα στην ατυχία τους, να επανενωθούν με τα αγαπημένα τους ζώα.

Clipboard01

Στο video βλέπουμε την προσπάθεια του διασώστη να απομακρύνει τα ερείπια προσεκτικά για να μην τραυματίσει περισσότερο το μικρό ζώο. Εντοπίστηκε από το κλάμα του και η επιχείρηση με τον εκσκαφέα (παρκαρισμένος ακριβώς δίπλα στο σημείο) σταμάτησε, για να συνεχίσει η έρευνα με τα χέρια. Ο Πιέτρο απλώνει το χέρι του στον άνθρωπο που τον έβγαλε στο φώς μετά από 15 μέρες στο σκοτάδι…

Δείτε το video:

Διαβάστε περισσότερα στο mybestfriend.gr

Κοινοποίηση:
Tags: