24 Ιουνίου, 2020

Οι πιο συνηθισμένες ασθένειες σκύλων

Υπάρχουν πολλές ασθένειες που μπορούν να κάνουν δύσκολη τη ζωή τόσο μικρού σας φίλου και να ταλαιπωρήσουν και εσάς. Ενημερωθείτε για τις 4 πιο συνηθισμένες ασθένειες του σκύλου σας, αλλά και για τους τρόπους αντιμετώπισης. Εφόσον αναγνωρίσετε έγκαιρα τα συμπτώματα κάθε ασθένειας, βοηθάτε το τετράποδο σας να ανακάμψει γρήγορα και αποτελεσματικά.

Διάρροια σκύλου

Η διάρροια σκύλου είναι ένα πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα στον σκύλο μας ότι κάτι δεν πάει καλά. Συνήθως δεν αποτελεί από μόνο του πάθηση, αλλά ένδειξη για κάποια δυσλειτουργία στον οργανισμό. Ανάμεσα στις ασθένειες σκύλων, είναι αυτή που μπορεί να εντοπιστεί πιο άμεσα. Η διάρροια σκύλου μπορεί να διαρκέσει μικρό χρονικό διάστημα και να οφείλεται σε μια διατροφική διαταραχή. Ωστόσο, αν παρατηρήσετε παράλληλα άλλα συμπτώματα όπως εμετό, ληθαργικότητα και ανορεξία, τότε πρόκειται για κάποια ασθένεια. Προσφέρετε νερό και απλή τροφή και φυσικά αν τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο σας.

Εμετός

Εάν ο σκύλος σας κάνει εμετό σε αραιά χρονικά διαστήματα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, εάν ο εμετός συμβαίνει συχνότερα, θα πρέπει να ψάξετε για σημάδια ασθένειας. Ελέγξτε για σημάδια αίματος, για διάρροια σκύλου ή για αλλαγές στη συμπεριφορά του. Ο σκύλος μπορεί να υποφέρει από κάποια τοξίνη, μόλυνση ή ασθένεια.

Μόλυνση στο αυτί

Αν ο σκύλος κουνάει απότομα το κεφάλι του, μπορεί να είναι ένδειξη για μόλυνση στο αυτί. Έντονος κνησμός, τρίψιμο του αυτιού είναι ακόμη μερικά συμπτώματα που μπορείτε να παρατηρήσετε. Ελέγξτε αν υπάρχουν επίσης σημάδια οιδήματος, κοκκινίλας ή έντονης μυρωδιάς στο αυτί. Οι μολύνσεις στα αυτιά είναι πολύ συνηθισμένες στα σκυλιά, και ειδικότερα σε αυτά με μακριά αυτιά. Η επίσκεψη στον κτηνίατρο θα σας βοηθήσει προτείνοντας την καταλληλότερη μορφή θεραπείας.

Ψύλλοι

Οι ψύλλοι είναι ακόμη μια, πολύ συνηθισμένη ασθένεια σκύλου. Τα συμπτώματα είναι αρκετά έντονα και ξεκάθαρα και περιλαμβάνουν έντονο κνησμό, γλείψιμο, ακόμη και δάγκωμα του δέρματος. Όταν οι ψύλλοι έχουν εγκατασταθεί για τα καλά, μπορεί να παρατηρήσετε ακόμη και απώλεια τριχώματος ή σημάδια δερματικής ενόχλησης. Οι ψύλλοι εγκαθίστανται αρχικά στη βάση της ουράς, πίσω από τα αυτιά και στο λαιμό, επομένως εκεί πρέπει να ψάξετε πρώτα.

Οι παραπάνω ασθένειες είναι οι συνηθέστερες με τις οποίες μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος ο σκύλος σας. Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα και πάντα με την συμβουλή του κτηνίατρου σας θα απαλλαγεί ο μικρός σας φίλος εύκολα και αποτελεσματικά.

Κοινοποίηση:
Tags: