1 Μαρτίου, 2017

Η Άνοιξη μας χτυπά την πόρτα! Μερικές συμβουλές για τους καλύτερους μας φίλους!

Οι σκύλοι μας αγαπούν την άνοιξη επειδή περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Ακριβώς επειδή καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα είναι ¨κλεισμένα¨ στο σπίτι, τώρα είναι σε θέση να επωφεληθούν από την επιμήκυνση της ημέρας αλλά από την αύξηση της θερμοκρασίας.

Είμαστε εξίσου χαρούμενοι με εκείνους βέβαια, καθώς μας αρέσει που τους βλέπουμε  γεμάτους διάθεση για παιχνίδι και άσκηση. Προσοχή όμως! Τόσο στην απότομη εναλλαγή αυτή, όσο και στην υπερβολική άσκηση, γιατί μπορεί να βλάψει τον σκύλο σας. Εάν ο σκύλος σας τεμπέλιασε όλο το χειμώνα αρχίστε με μικρούς περιπάτους και σιγά-σιγά αυξήστε την ένταση και τη χρονική διάρκεια.

Photography by Paul Wilkinson Photography Ltd.

Η άνοιξη είναι μια εποχή που οι αλλεργίες γίνονται ένα συχνό φαινόμενο. Ανάλογα με το πού ζείτε, τα κουνούπια, τα τσιμπούρια, οι ψύλλοι ή γενικά παράσιτα θα κάνουν την εμφάνισή τους. Ρωτήστε τον κτηνίατρο σας, για προληπτική αγωγή. Ξεκινήστε νωρίς την πρόληψη ώστε να μην γίνει ένα πρόβλημα που θα ταλαιπωρήσει το σκύλο σας. Τα τσιμπούρια βρίσκονται συνήθως γύρω από το κεφάλι, στα αυτιά, το λαιμό, στο στήθος και τα μπροστινά πόδια.

Την άνοιξη επίσης πολλοί είναι εκείνοι που ασχολούνται με τα φυτά τους και τον κήπο τους. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επιλογή των φυτών (λόγω της τοξικότητάς τους) που θα κοσμούν τον χώρο σας, αν και εφόσον ο σκύλος σας βρίσκεται στον ίδιο χώρο ή απλά έρχεται σε επαφή μ΄ αυτά.

il_fullxfull.341786613

Λάβετε υπόψη σας ότι στους σκύλους αρέσει το σκάψιμο στο χώμα, οπότε ας αποφύγετε την φύτευση τοξικών βολβών, όπως είναι τα ζουμπούλια, οι τουλίπες, οι νάρκισσοι και ορισμένα κρίνα. Επίσης, τα λιπάσματα και τα σάπια φύλλα μπορεί να είναι επιβλαβή για το σκύλο σας, προσοχή λοιπόν στο χώρο αποθήκευσης, φροντίστε να είναι σε δυσπρόσιτο μέρος για το σκύλο σας.

Περιορίστε τις υπαίθριες βόλτες με τον σκύλο σας τις ημέρες που υπάρχει στην ατμόσφαιρα υψηλή γύρη. Συνήθως είναι η αυγή και το σούρουπο. Αν παρατηρήσετε πως υπάρχει γύρη στα πόδια του ή στο σώμα του, μπορείτε να του κάνετε μπάνιο, με σαμπουάν ειδικά για σκύλους και όχι με χημικά συστατικά! Επιλέξτε ένα φυσικό προϊόν που δεν προκαλέσει αλλεργία στο τρίχωμά του.

Επίσης, είναι μια καλή στιγμή για να ελέγξετε το βιβλιάριό του και να βεβαιωθείτε ότι οι εμβολιασμοί του σκύλου σας είναι πλήρως ενημερωμένοι.

Η άνοιξη είναι εδώ! Χαρείτε μαζί με το σκύλο σας αυτήν την όμορφη εποχή!

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο Mybestfriend.gr

Πηγή: doggrin.gr

Κοινοποίηση:
Tags: