12 Ιουλίου, 2020

Γάτα στην Αυστραλία επέζησε μετά από 12 λεπτά πλύσης στο πλυντήριο ρούχων!

Κάποιοι υποστηρίζουν πως οι γάτες έχουν επτά ζωές. Σε κάποιες χώρες της Λατινικής Αμερικής λένε πως έχουν εννιά ζωές. Στις Αραβικές χώρες πάλι, λένε πως οι γάτες έχουν έξι ζωές.

Ο Όσκαρ πάντως, μια γάτα Βιρμανίας στην Αυστραλία, παραλίγο να χάσει μία από τις ζωές του, όταν για 12 λεπτά «πλύθηκε» στο πλυντήριο μαζί με τα ρούχα της οικογένειας.

Ο γατούλης, μπήκε στο πλυντήριο για να πάρει έναν υπνάκο. Η ιδιοκτήτρια, Αμάντα Μέρεντιθ, η οποία ζει στη Mudjimba της Αυστραλίας, άκουσε ένα νιαούρισμα όταν ο σύζυγος της, Άντζελο, έβαλε τα σεντόνια στο πλυντήριο αλλά υπέθεσε πως ο Όσκαρ ήταν κρυμμένος στο ντουλάπι.

Όταν αργότερα τον αναζήτησε και δεν τον έβρισκε πουθενά, συνειδητοποίησε έντρομη πως ο Όσκαρ είχε παγιδευτεί στο πλυντήριο και για 12 ολόκληρα λεπτά, πλένονταν μαζί με τα σεντόνια και τα ρούχα της οικογένειας.

Μιλώντας στο ABC News, η Αμάντα είπε: «Η φτωχή μικρή γάτα είχε τα χέρια της στο τζάμι καθώς έκανε τις περιστροφές και με κοίταζε. Ήταν τραγικό. Το να περιμένεις τα δύο λεπτά για να ανοίξει η πόρτα του πλυντηρίου ήταν τραυματικό το λιγότερο».

Αμέσως η γάτα μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο, ο οποίος τους είπε ότι οι επόμενες έξι ώρες θα έδειχναν αν θα τα κατάφερνε ή όχι. Ευτυχώς, ο Όσκαρ επέζησε από τη δοκιμασία με λίγα χτυπήματα και μώλωπες από τα σκληρά πτερύγια του μηχανήματος.

Ο Όσκαρ έμεινε με τον κτηνίατρο για 24 ώρες, για να μπορεί να παρακολουθεί την πορεία της υγείας του. Του δόθηκαν αντιφλεγμονώδη, μεταξύ άλλων φαρμάκων, προτού τον πάρει η Αμάντα πίσω στο σπίτι, όπου είπε ότι κοιμόταν για μια ολόκληρη εβδομάδα.

Ο κτηνίατρος είπε ότι τέτοια περιστατικά δεν είναι ασυνήθιστα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει. Εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού είναι φυσιολογικό οι γάτες να προσπαθούν και να κρύβονται κάπου ζεστά για να ρίξουν έναν ύπνο.

Κοινοποίηση:
Tags: