27 Ιανουαρίου, 2017

Έκκληση προς όλους! Φροντίστε τα αδέσποτα που κινδυνεύουν από το κρύο – Μας έχουν ανάγκη

Τα χιόνια είναι για τους περισσότερους πηγή χαράς, ειδικά για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους που δεν χάνουν ευκαιρία να απολαύσουν μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς. Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι το κρύο είναι επικίνδυνο, ακόμα και για όσους έχουν ένα σπίτι να ζεσταθούν.

Γίνεται άμεσα αντιληπτό, ακόμα και το μικρό χρονικό διάστημα που μπορεί να βγούμε έξω για να πάμε μέχρι το αυτοκίνητο, τη δουλειά ή την αγορά, τότε νιώθουμε το τσουχτερό κρύο να μας διαπερνά.

Τις τελευταίες ημέρες χιόνια έχουν καλύψει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Δυστυχώς τα αδέσποτα ζώα – σκύλοι και γάτες- είναι πολλά και έχουν όλα ανάγκη τη φροντίδα μας.

a

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να φροντίσουμε για την τροφή και τη ζεστασιά τους, με κούτες που θα δημιουργήσουν μια προσωρινή φωλιά και παλιά μας ρούχα που θα δημιουργήσουν έστω και για λίγο ένα πιο ζεστό περιβάλλον ειδικά τις νύχτες.

Όσοι από εμάς μπορούν, οφείλουν να ανοίξουν έστω τις πόρτες της εισόδου, στις πολυκατοικίες ή στα σπίτια τους, ώστε να βρουν οι σκύλοι και οι γάτες, που ζουν αβοήθητοι στους δρόμους, ένα ζεστό μέρος για να κοιμηθούν, τώρα που κινδυνεύει η ζωής τους από το κρύο.

b

Οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε και να βοηθάμε όσο μπορούμε τα αδέσποτα, ενώ οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που διανύουμε πρέπει να προβληματίσουν ή και να παροτρύνουν όσους ήδη το σκέπτονταν, να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο. Να σώσουν ένα αβοήθητο πλάσμα που θα τους επιστρέψει αυτή την πράξη αγάπης στο πολλαπλάσιο!

c

Και μια έκκληση προς όλους όσους έχουν τους σκύλους τους στις αυλές, βάλτε τους μέσα στο σπίτι, ειδικά το βράδυ που πέφτει η θερμοκρασία ακόμα περισσότερο!

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο Mybestfriend.gr

Κοινοποίηση:
Tags: