29 Ιουλίου, 2020

Δύο αδέσποτα σκυλάκια από την Αλεξανδρούπολη εκπαιδεύονται ως σκύλοι- θεραπευτές σε γηροκομείο στη Γερμανία

Δύο αδέσποτα σκυλάκια από την Αλεξανδρούπολη υιοθετήθηκαν από οικογένειες στη Γερμανία. Την ιστορία έγινε γνωστή από την σελίδα στο Facebook «Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Αλεξανδρούπολης».

Τα δύο σκυλάκια όχι μόνο υιοθετήθηκαν αλλά  εκπαιδεύονται και ως «θεραπευτές». Πρόκειται για την Ντίβα και τη Χάιντι.

Σύμφωνα με το «Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Αλεξανδρούπολης» τα δύο μικρά σκυλάκια που ξεκίνησαν τη ζωή τους αντιμετωπίζοντας πλήθος από  αντιξοότητες, βρήκαν θαλπωρή στη Γερμανία και πλέον εκπαιδεύονται για να αναλάβουν έναν πολύ σημαντικό και χρήσιμο ρόλο.

Η μικρούλα Χάιντι βρέθηκε πεταμένη με τα αδερφάκια της σε χωριό της Αλεξανδρούπολης. Όμως στάθηκε τυχερή γιατί οι άνθρωποι του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Αλεξανδρούπολης την πήραν και τη φρόντισαν. Η δεύτερη ευκαιρία ήρθε από την οικογένεια που την υιοθέτησε, στη Γερμανία.

Η ημίαιμη λυκοσκυλίτσα Ντίβα, με τα υπέροχα μπλε μάτια, βρέθηκε νεογέννητη σε κάδο σκουπιδιών στα μέρη και αυτή στην Αλεξανδρούπολης. Κάποιος τη θεώρησε σκουπίδι και την πέταξε στον κάδο. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο.

Οι εθελοντές του καταφυγίου την έσωσαν, τη φρόντισαν και τη μεγάλωσαν στην κυριολεξία με μπιμπερό. Η οικογένεια στη Γερμανία που πήρε τη Χάιντι, είδε την ιστορία της Ντίβας και θέλησε να τη σώσει και αυτή. Να ανοίξει και σε αυτή το σπίτι της. Έτσι η Ντίβα πέταξε μέχρι τη Γερμανία για να βρει το παντοτινό της σπίτι.

Τα δύο σκυλάκια που έχουν πια οικογένεια, εκπαιδεύονται ως σκύλοι- θεραπείας σε γηροκομείο.

Κοινοποίηση:
Tags: