5 Μαΐου, 2020

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε κρεβάτι για το κατοικίδιό σας από ένα… λάστιχο αυτοκινήτου (φώτο-βίντεο)

Όσοι έχουμε για κατοικίδιο σκύλο, πολλές φορές έχει χρειαστεί να γίνουμε αρκετά ευρηματικοί προκειμένου να το ευχαριστήσουμε .

Παρακάτω, θα μπορέσετε να δείτε αναλυτικά τα βήματα για το πως να φτιάξετε πολύ εύκολα, ένα κρεβάτι για το αγαπημένο σας τετράποδο, από παλιό λάστιχο αυτοκινήτου. 

Τι θα χρειαστείτε:​

​Για να φτιάξετε κρεβάτι από λάστιχο αυτοκινήτου θα χρειαστείτε ένα παλιό λάστιχο (θα το βρείτε σε μάντρα με μεταχειρισμένα ελαστικά), σφουγγάρι, απορρυπαντικό, μπογιά σε χρώμα της επιλογής σας, πινέλο και μια κουβέρτα.

Πλύντε καλά το λάστιχο:

​Για αρχή πρέπει να καθαρίσετε καλά το λάστιχο. Απλώστε σε όλο το λάστιχο μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού. Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι τρίψτε καλά όλη την επιφάνεια για να καθαριστεί.

Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό πιάτων, ξίδι και ζεστό νερό για να απολυμάνετε και να καθαρίσετε καλά το λάστιχο. Για να απομακρυνθούν δυσάρεστες μυρωδιές από το λάστιχο μπορείτε να κάνετε το εξής κόλπο.

​Ανακατέψτε 1 φλ. μουστάρδα μέσα σε ένα δοχείο με νερό και περάστε την επιφάνεια του λάστιχου με το μείγμα. Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύντε καλά.

Προσοχή Βεβαιωθείτε πως το λάστιχο έχει καθαρίσει πολύ καλά πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Βάψτε τη ρόδα:

​Χρησιμοποιήστε ό,τι χρώμα μπογιάς θέλετε (μπορείτε να την προμηθευτείτε από χρωματοπωλείο) και ένα πινέλο για να βάψετε το λάστιχο. Αφήστε να στεγνώσει καλά η μπογιά για τουλάχιστον 2 ώρες.

Ολοκληρώστε το κρεβάτι:

​Πάρτε ένα παλιό μαξιλάρι και βάλτε το μέσα στο λάστιχο. Τοποθετήστε από πάνω μια μαλακή κουβέρτα και σφηνώστε την μέσα στο λάστιχο. Το κρεβάτι είναι έτοιμο και το σκυλάκι σας θα ενθουσιαστεί με αυτό.

Κοινοποίηση:
Tags: