6 Σεπτεμβρίου, 2016

Aυτό πάει να πει ρούχα για catwalk! Μόδα για γάτες ή οι γάτες στη μόδα; (ΦΩΤΟ)

Τι έρχεται στο μυαλό σας όταν ακούτε τη φράση “η κυρία με τις γάτες”; Σίγουρα όχι μία γυναίκα που έβγαλε μία περιουσία από αυτές! Μία απλή σχεδιάστρια ρούχων στην Ιαπωνία, έχει φτιάξει μία μικρή περιουσία από τις γάτες. Και δεν έχει ούτε μία δική της!

Όταν η Hiroko Kubota έκανε το χατίρι στον γιό της να του φτιάξει ένα χειροποήτο πουκάμισο δεν φανταζόταν πως θα μετατρεπόταν σε ιέρεια των απανταχού fashionistas, hipsters και φιλόζωους! Ο γιός της πιο μικροκαμωμένος από τα άλλα παιδιά της ηλικίας του δεν έβρισκε ρούχα στα μέτρα του και η Hiroko, αποφάσισε να φτιάξει μία σειρά πουκάμισα για τον μικρό.

Όταν τελείωσε, ο μικρός που λατρεύει τις “επώνυμες γάτες” του Instagram έκανε μία ιδιαίτερη παραγγελία στην μητέρα του. Για να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρον το κάθε ρούχο, της ζήτησε να προσθέσει ένα μικρό σχέδιο πάνω από κάθε τσέπη. Μία κεντητή φιγούρα γάτας που θα έμοιαζε σαν να ξεπροβάλλει μέσα από την τσέπη!

cats2

Τελειώνοντας την απαιτητική διαδικασία του κεντήματος, ανέβασε μία φωτογραφία στον λογαριασμό της και σύντομα οι παραγγελίες έπεσαν “βροχή”! Τα χαριτωμένα της σχέδια έφεραν τους ψαγμένους hipster στην σελίδα της, αλλά και όλους αυτούς που αγαπούν τις γάτες και τα ρούχα που έβρισκαν ήταν είτε κακόγουστα, είτε μαζικής παραγωγής.

cats7

Πολύ σύντομα άνοιξε ένα Etsy shop, που παρουσίαζε όλα της τα σχέδια και οι τιμές των ρούχων εκτοξεύτηκαν στα 300 δολάρια! Τα ιδιαίτερα ευφάνταστα σχεδία της φυσικά, δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση. Κάθε πουκάμισο ήταν φτιαγμένο στο χέρι και το κέντημα – επίσης χειροποίητο – έμπαινε στο τέλος. Το παραμικρό λάθος θα σήμαινε πως όλο το ρούχο θα έπρεπε να φτιαχτεί από την αρχή.

cats4

Ασφαλώς όταν τα ρούχα της Hiroko Kubota έγιναν γνωστά, άρχισαν και οι απαιτήσεις για ακόμα πιο ειδικές παραγγελίες, όπως σκύλους και pocket monsters-τα γνωστά σε όλους pokemon! Αλλά και παραγγελίες για κεντήματα με τη μορφή του δικού τους ζώου

cats10

cats9

Η δουλειά της πέτυχε μεγάλη αναγνώριση και αν και σήμερα δεν φτιάχνει πλέον την συγκεκριμένη σειρά ρούχων, παρουσιάζει σε βιβλίο όλα αυτά τα σχέδια που κατά καιρούς δημιούργησε και ακόμα και έτσι, εξακολουθεί να επωφελείται οικονομικά από τις χαριτωμένες γάτες τσέπης, μέσω των πωλήσεων του βιβλίου της στο Amazon.

cats5

Η Hiroko Kubota αποδείχτηκε σκέτη… γάτα και οι γατόφιλοι δεν είχαν λόγο να ντρέπονται πλέον για τις ενδυματολογικές τους επιλογές. Εσείς τι λέτε, θα κουβαλούσατε την γατούλα σας παντού μέσα στην τσέπη σας;

cats3

cats8

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Κοινοποίηση:
Tags: