27 Ιουλίου, 2016

Αστυνομικοί συλλαμβάνουν κουτάβι γιατί ήταν… αδέσποτο!

Σκυλίσια ζωή και άδικος διωγμός είναι η καθημερινότητα για τα δεκάδες εκατομμύρια αδέσποτα στη γή. Στη χώρα μας μόνο, στους αφιλόξενους δρόμους κυκλοφορούν πάνω από 1 εκατομμύριο αδέσποτα ζώα, με πληροφορίες του BBC να ανεβάζουν αυτόν τον αριθμό στα 3 εκατομμύρια!

Στην περίπτωση της Willow, ένος αδέσποτου σκύλου στο Tarpon Springs της Φλόριντα, η αδέσποτη ζωή σήμαινε εκτός από κινδύνους και κακουχίες και μια νύχτα στο κρατητήριο του τοπικού αστυνομικού τμήματος!

Η Willow εντοπίστηκε να κυκλοφορεί χωρίς ταυτότητα, σε αμιγώς οικιστική περιοχή στο Tarpon Springs από περίοικους της περιοχής. Το ασυνήθιστο θέαμα ενός αδέσποτου σκύλου σε αμερικάνικο προάστιο, έκανε μια κάτοικο να κάλεσει την κοινή γραμμή του τοπικού αστυνομικού τμήματος και να ζητήσει από τους αστυνομικούς αν μπορούν να εντοπίσουν τους ιδιοκτήτες της, γιατί φαινόταν φιλική και ταλαιπωρημένη, όπως δήλωσε η αξιωματικός του τηλεφωνικού κέντρου.

Το περιπολικό κατέφτασε στο σπίτι της κατοίκου και “συνέλαβε” το άτυχο ζώο και όπως ήταν φυσικό, ως “κρατούμενη“, η Willow κάθησε στο πίσω κάθισμα, ευτυχώς χωρίς χειροπέδες, για να μεταφερθεί στο κρατητήριο!

Κατά την “ανακριτική” διαδικασία, η Willow αρνήθηκε να αποκαλύψει όνομα και λοιπά στοιχεία ταυτότητας και έτσι οι αστυνομικοί προέβησαν σε σύλληψη και άνοιγμα φακέλου με τον χαρακτηρισμό “Κύων Φυγάς Συνελήφθη“! Κατόπιν αυτού ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

HT_dog_mugshot_as_160714_12x5_1600

Μετά τη στοιχειοθέτηση φακέλου, έπρεπε να παρθούν αποτυπώματα και φωτογραφίες κράτησης. Και επείδή η Willow ήταν ολίγον κοντή για να σταθεί στον τοίχο, ένας αξιωματικός ανέλαβε χρέη “γερανού” για να χωρέσει στο πλάνο!

HT_dog_mugshot_02_as_160714_4x3_992

Ασφαλώς, απ’ ότι καταλάβατε κανείς δεν είχε διάθεση να συλλάβει στην πραγματικότητα τον σκύλο. Η πρόθεση των αξιωματικών ήταν να φιλοξενήσουν μέχρι το πρωί το άτυχο ζώο, μέχρι να βρεθεί μια λύση και όση ώρα η Willow βρισκόταν περιορισμένη στο άχαρο αστυνομικό τμήμα, να προσπαθήσουν να την κάνουν να χαλαρώσει από το στρες της περιπέτειάς της. Η αξιωματικός του τηλεφωνικού κέντρου, ανέβασε τις φωτογραφίες της “σύλληψης” στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook καί κάποιος σχολίασε, ρωτώντας αν το “ενεργητικό” κουταβάκι ήταν κουφό.

Έμοιαζε σαν τη μόνη λογική εξήγηση γιατί δεν υπήρχαν αντιδράσεις της, όταν της ζητούσαν να κάτσει ή της σφυρίζαν για να έρθει. Μέλος του τοπικού κέντρου διάσωσης αδέσποτων ζώων ανταποκρίθηκε άμεσα στην είδηση, αναφέροντας πως μάλλον είναι το κουταβάκι που το έσκασε, αλλά ήταν δύσκολο να καταλάβουν ακριβώς, γιατί ήταν λίγο βρώμικη στην φωτογραφία.

Δύο ώρες μετά τη “συλληψή” της, κατέφτασε στο τμήμα υπάλληλος του κέντρου διάσωσης για να “εγγυηθεί” την αποφυλάκισή της και την μετέφερε στο σπίτι που την φιλοξενούσε μέχρι να υιοθετηθεί από μια μόνιμη οικογένεια.

“Ήταν πολύ συνεργάσιμη με τους αξιωματικούς και ένας από τους πιο φιλικούς κρατούμενους που είχαμε ποτέ υπό κράτηση”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος. Η απόφαση της αξιωματικού να ανεβάσει τις φωτογραφίες στο facebook, είχε τρία ευτυχή αποτελέσματα.

Η Willow βρέθηκε στον χώρο φιλοξενίας της άμεσα χωρίς να κινδυνεύσει, λόγω της δημοσιότητας αυξήθηκαν αισθητά οι πιθανότητες να βρεί την παντοτινή της οικογένεια και οι αστυνομικοί του τμήματος, που επιδοκιμάζονται έντονα από τα συνεχή κρούσματα βίας που μαστίζουν τις αμερικανικές πολιτείες τον τελευταίο χρόνο, επανόρθωσαν κατα πολύ το τραυματισμένο τους γόητρο και σχέσεις με την τοπική κοινωνία.

Μακάρι όλες οι ιστορίες αδέσποτων να είχαν την ίδια ευτυχή κατάληξη με τους αν-αρμόδιους φορείς να φέρονται ως αρμόδιοι, αντί τους αρμόδιους που φέρονται σαν αναρμόδιοι!

Πηγή: ABC NEWS

 Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr
Κοινοποίηση:
Tags: