16 Ιουλίου, 2020

Αρκούδα στο Άσπεν τραυμάτισε σοβαρά 54χρονο. Έψαχνε τρόφιμα στο ψυγείο του

Το χάρο με τα μάτια του είδε 54χρονος στο Άσπεν, όταν ήρθε αντιμέτωπος με μια μαύρη αρκούδα στην κουζίνα του σπιτιού του.

Ο Ντέιβ Τσερνόσκι ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του στο σπίτι του στο Άσπεν, όπου ζει με τα δύο παιδιά του, όταν άκουσε θόρυβο από κάτω. «”Ελπίζω να μην είναι αρκούδα”, σκέφτηκα» ελπίζοντας κάτι άλλο να είχε μπει στην κουζίνα», είπε ο 54χρονος, αλλά όταν κατέβηκε κάτω αντίκρισε μια αρκούδα βάρους περίπου 200 κιλών που στεκόταν μπροστά στο ψυγείο αναζητώντας τρόφιμα όπως κάνουν αρκετά συχνά τέτοια ζώα σε κατοικημένες περιοχές . Η αρκούδα είχε ανοίξει τα συρτάρια κι είχε πετάξει διάφορα πράγματα έξω.

Ο άνδρας προσπάθησε να την τραβήξει προς το γκαράζ του σπιτιού για να τη διώξει, αλλά εκείνη φοβήθηκε όταν άνοιξε την πόρτα και γύρισε μέσα. Ο Τσερνόσκι προσπάθησε να μπει ανάμεσα στην αρκούδα και τις σκάλες που οδηγούσαν στο υπνοδωμάτιο των δίδυμων 12χρονων παιδιών του, αλλά εκείνη του επιτέθηκε. «Κοιταχτήκαμε και ξαφνικά με χτύπησε στο πρόσωπο, τρέκλισε και με ξαναπέτυχε στην πλάτη. Άκουσα ένα κρακ στο κεφάλι μου, η πατούσα μιας αρκούδας δεν είναι ελαφριά. Σκέφτηκα ότι θα πεθάνω», δήλωσε.

Αιμορραγώντας από τα τραύματα στο μέτωπο και το λαιμό του κατάφερε να απομακρυνθεί κι άρχισε να ουρλιάζει. «Ήξερα ότι αν δεν έφευγε ήμουν τελειωμένος. Αλλά ευτυχώς εκείνη τη στιγμή το έσκασε.» Μέλη της Υπηρεσίας Άγριας Ζωής του Κολοράντο κατάφεραν αργότερα να εντοπίσουν την αρκούδα και να τη σκοτώσουν.

Άγνωστο παραμένει πώς κατάφερε να μπει στο σπίτι, αλλά πιθανώς να χρησιμοποίησε το χερούλι της εξώπορτας. Ο Τσερνόσκι δηλώνει τυχερός που επέζησε της επίθεσης, αφού, όπως του είπαν οι γιατροί, τα νύχια της αρκούδας λίγο έλειψε να πετύχουν το μάτι του και να του κόψουν την καρωτίδα.

 

Κοινοποίηση:
Tags: