7 Αυγούστου, 2016

Απειλείται με ευθανασία… επειδή προστάτευε το κουτάβι της!

Η είδηση που έρχεται από την Κρήτη δεν μας “σοκάρει” ως πρωτάκουστη, αρχίζει να σοκάρει ως επαναλαμβανόμενη! Σκυλίτσα ράτσας πιτ-μπουλ απειλείται με ευθανασία, επειδή είχε το “θράσος” να συντηρεί ακόμα το φυσικό ένστικτο της προστασίας του 2 μηνών μικρού της!

Αδυνατεί κανείς να συλλάβει το μέγεθος της αδιαφορίας που επιδεικνύουν οι δήμοι στο ουσιαστικά και τυπικά, κοινωνικό φαινόμενο των αδέσποτων ζώων. Με πρόσχημα την έλλειψη κονδυλίων, τα περισσότερα δημοτικά συμβούλια της χώρας οδηγούν στην εξαθλίωση τα άπειρα πλέον αδέσποτα στις πόλεις τους.

Και αφού παιδεία σεβασμού προς τα ζώα δεν υπάρχει,  τα ζώα που αφήνονται στην τύχη τους πλημμυρίζουν πόλεις και χωριά αυξάνοντας ανεξέλεγκτα σε αριθμό. Οι δημότες δείχνουν τη δυσαρέσκειά τους, οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι την εισπράττουν και την πληρώνουν τα ζώα που αν δεν είχαν αδιαφορήσει οι ίδιοι εξαρχής, δεν θα είχαν αυξηθεί τα αδέσποτα, και δεν θα είχαν δυσαρέσκεια οι δημότες, που γίνεται δυσαρέσκεια των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων!

Επειδή αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει κάποια στιγμή να κλείσει, λέμε ξεκάθαρα πως το θέμα των αδέσποτων και όλων των προβλημάτων που απορρέουν από τους αριθμούς τους είναι εδώ και δεκαετίες πρόβλημα της κεντρικής εξουσίας και των δημοτικών αρχών που δεν εκπονούν επιτέλους ένα πρόγραμμα ουσιαστικής λύσης του προβλήματος – χωρίς ευθανασίες και εξαθλίωση – και του οποίου τα πρώτα ουσιώδη αποτελέσματα, με πιστή τήρηση, θα τα βλέπαμε σε 10 χρόνια από σήμερα, είναι πραγματικά πολύ να περιμένεις 10 χρόνια, αλλά τέτοια φαινόμενα δεν εξαλείφονται μέσα σε μία νύχτα.

unnamed (1)

Η είδηση που μας έρχεται από το candianews.gr της Κρήτης, αναφέρει πως μια 3χρονη σκυλίτσα ράτσας pit bull μεταφέρθηκε στο δημοτικό κυνοκομείο, μετά από καταγγελία δημότισσας πως ήταν επιθετική μαζί της. Από ότι καταμαρτυρούν τα στοιχεία η σκυλίτσα προσπάθησε να προστατέψει το 2 μηνών κουτάβι της από την γειτόνισσα που έδειχνε απειλητική προς εκείνη, αλλά κυρίως το μικρό, χωρίς ωστόσο να την δαγκώσει. Επί δύο μήνες, μητέρα και κουτάβι βρίσκονται στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, περιμένοντας τις τελικές αποφάσεις για την τύχη της. Η πενταμελής επιτροπή που συνεδρίασε για το θέμα, αποφάσισε πως δεν είναι ένα επικίνδυνο και επιθετικό ζώο, αλλά μια μητέρα που λειτουργούσε βάση ενστίκτου.

Ωστόσο η Νάντια (το όνομα της σκυλίτσας), παραμένει με το κουταβάκι της, το 4 μηνών σήμερα Ποπάκι, στο κλουβί του Κυνοκομείου και περιμένει να υιοθετηθεί, αλλιώς παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να περάσει από τριμελή επιτροπή με πιθανότητα μεγάλη, ως “ανεπιθύμητη” να κριθεί πως πρέπει να θανατωθεί.

Το πρόβλημα με τα σκυλιά που χαρακτηρίζονται “επιθετικά” είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους. “Απειλούμενα” πολλές φορές από ανθρώπους δείχνουν επιθετική διάθεση ή επιτίθενται αμυνόμενα, με αποτελέσμα η “ρετσινιά” του επιθετικού και άγριου να τα ακολουθεί και να καθιστά την υιοθεσία τους ακόμα πιο δύσκολή και χρονοβόρα και οι δήμοι, που δεν θέλουν την ευθύνη της κηδεμονίας, αποφασίζουν την ευθανασία για να γλιτώσουν από το “περιττό βάρος“. Στην περίπτωση της Νάντιας, η ράτσα και το γεγονός πως είναι καθαρόαιμο pit bull κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα, καθώς την συγκεκριμένη φυλή την κυνηγούν οι γνωστές “δεισιδαιμονίες“.

Η Νάντια είναι 3 ετών υγιέστατη, ενεργητική, με μεγάλη διάθεση για παιχνίδι και με μεγάλη ανάγκη για ανθρώπινη παρουσία και αγάπη για να δείξει τον γλυκό της χαρακτήρα. Δίνεται για υιοθεσία σε άνθρωπο που καταλαβαίνει πως τα pit bull είναι ενεργητικά, αλλά όχι και επιθετικά από τη φύση τους!

Για να υιοθετήσετε την γλυκιά ανθρωποκεντρική Νάντια ή το 4 μηνών Ποπάκι επικοινωνήστε με το

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6979913007  (Φιλοζωικό Σωματείο Ζωφόρος Κρήτης)

Μήνυμα στη σελίδα του κυνοκομείου Ηρακλείου: https://www.facebook.com/KYNOKOMEIO-HRAKLEIOY-XARISTE-TOYS-ENA-SPITI-112541418622/

Κοινοποίηση:
Tags: