15 Ιουνίου, 2020

Αυτή είναι η όμορφη σκυλίτσα με την πιο μακριά μουσούδα στον κόσμο

Όλοι μας έχουμε ένα φυσικό χαρακτηριστικό που μας διαχωρίζει από τους άλλους. Είτε έχει να κάνει με τη μύτη μας είτε με τα μάτια είτε με κάτι άλλο πάνω στο σώμα μας.

Το ίδιο συμβαίνει και με μια απίθανη σκυλίτσα, την Eris, ράτσας Borzoi wolfhound. Η Eris έχει μια πολύ μακριά μουσούδα που είναι 31 εκατοστά. Για το λόγο αυτό μάλιστα αυτό οι κηδεμόνες της έχουν πάρει βραβείο σε διαγωνισμό για το σκύλο με την πιο μακριά μουσούδα στον κόσμο.

Το ζευγάρι που την έχει, ο Savannah και η Lily από το Ρίτσμοντ (Richmond) της Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών, την υιοθέτησε τον Ιούλιο του 2018. Κανείς τότε δεν φανταζόταν ότι εκείνο το μικρό κουταβάκι κάποια μέρα θα έχει τη μεγαλύτερη μουσούδα στον κόσμο. Και φυσικά ούτε κανείς φανταζόταν ότι θα γίνει σταρ στο Instagram, φτάνοντας τους 180 χιλιάδες followers.

Τα σκυλιά Μπορζόι, ρωσικής καταγωγής, χρησιμοποιήθηκαν ευρύτατα στο κυνήγι των λύκων. Χαρακτηριστικό τους είναι η ταχύτητά τους. Η λέξη άλλωστε Borjoi σημαίνει στα ρωσικά “γρήγορος”. Είναι έξυπνα ζώα, ήρεμα και συντροφικά.

Έχουν επίσης μακρύ, λεπτό, μεταξένιο τρίχωμα, το οποίο είναι εύκολο στην περιποίηση. Τα σκυλιά αυτά έχουν ευαίσθητο στομάχι και πρέπει για αυτό να τρώνε δύο ή τρία μικρά γεύματα την ημέρα, παρά ένα μεγάλο. Αυτή η φυλή ζει συνήθως 10 με 12 χρόνια.

        

Πηγή: Bored Panda

Κοινοποίηση:
Tags: