18 Αυγούστου, 2016

Άφησαν το πάντα να γεννήσει μόνη της και έπαθαν την πλάκα της ζωής τους με αυτό που είδαν! (VIDEO)

Στον ζωολογικό κήπο του Schönbrunn της Βιέννης, περίμεναν πως και πως την ημέρα που η Yang Yang, το πάντα, θα γινόταν μητέρα. Την Κυριακή 7 Αυγούστου είχε έρθει η στιγμή και οι φύλακες αφήσαν στην ησυχία της την Yang Yang να φέρει στον κόσμο το μικρό της…

Ένας από τους βασικούς λόγους που τα πάντα είναι είδος υπό εξαφάνιση είναι ο τρόπος που ζευγαρώνουν και συλλαμβάνουν τα μωρά τους. Η διαδικασία του ζευγαρώματος δεν διαρκεί περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα και σπάνια οδηγεί σε επιτυχή εγκυμοσύνη. Τα θηλυκά πάντα που βρίσκονται σε αιχμαλωσία, γίνονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία μητέρες με τη βοήθεια τεχνητής γονιμοποίησης, αλλά ακόμα και με αυτή τη μέθοδο οι εγκυμοσύνες δεν είναι πάντοτε επιτυχείς.

Η μητέρα Yang Yang είχε υποβληθεί σε όλους τους απαραίτητους προγεννητικούς ελέγχους και υπέρηχους και είχε μεταφερθεί σε ήσυχο περιβάλλον για να γεννήσει το μικρό της χωρίς ενόχληση, ενώ το προσωπικό περίμενε τη στιγμή που θα ακουστεί το πρώτο κλάμα. Η συγκινησή τους μετατράπηκε σε ενθουσιασμό, όταν συνειδητοποίησαν 5 ημέρες αργότερα, την Παρασκευή 12 Αυγούστου, πως από τον χώρο ακουγόταν περισσότεροι από ένας ήχος που θύμιζε κλάμματα μωρού! Η Yang Yang όμως έκρυβε με το γιγάντιο σώμα της το μωρό και μέχρι τότε δεν είχαν καταφέρει να το δουν.

giant-panda-twins-birth-yang-yang-schonbrunn-zoo-7

Μολίς το πάντα γύρισε, αποκαλύφθηκε η αλήθεια! Η Yang Yang δεν είχε γεννήσει μόνο ένα, αλλά δύο μωρά! Όπως και στις ανθρώπινες εγκυμοσύνες διδύμων, το ένα μικροσκοπικό μωρό (σε μέγεθος ανθρώπινης παλάμης χεριού) κάλυπτε το άλλο και οι χτύποι της καρδιάς τους είχαν συντονιστεί και εμφανίζονταν στον υπέρηχο ως ένας! Στη φύση θεωρείται σχεδόν αδύνατον να συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ είναι μετρημένες στα δάχτυλα ενός χεριού οι φορές που έχει συμβεί και σε αιχμαλωσία. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως οι υπέρηχοι είχαν αποκαλύψει το χαρμόσυνο νέο. Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου και ο ζωολογικός κήπος ανεβάζει καθημερινά βίντεο με την Yang Yang σε τρυφερές στιγμές με τα δύο μωρά της.

Δείτε το video:

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο mybestfriend.gr

Κοινοποίηση:
Tags: